Piroska
-2 °C
5 °C

A Borussia Dortmund teszteli Tokodyt

2003.12.03. 10:53
Vége a futball-bajnokság őszi idényének, és téli átigazolási szezon kezdetével megindulnak a találgatások az erősítésekről. Tokody Tibort állítólag a Borussia Dortmund vinné, Dragóner Attilát Spanyolországba, a siófoki Vöröst pedig Olaszországba hívják. A lengyel bajnok pedig Füzi Ákost kívánja megszerezni.
Az Újpest válogatott játékosát, Tokody Tibor a '97-es Bajnokok Ligája-győztes Borussia Dortmund csábítja. A nemzetközi porondon ebben a szezonban már nem érdekelt német gárda - az UEFA-kupából a francia Sochaux verte ki Matthias Sammer csapatát - olyan csatárokat tudhat magáénak mint a brazil Amoroso és Ewerthon, illetve a cseh óriás, Jan Koler. A Nemzeti Sport írása szerint a dortmundiak keddtől mégis a lila-fehérek játékosát tesztelik.

Szerencsére még nem ismerik

Tokody menedzsere nyolcvanszázaléknyi esélyt ad arra, hogy a magyar támadó a sárga-feketéknél folytatja, a menedzser szerint fiatal kora és remek adottságai mellett ugyanis az is előnyére válhat, hogy az ellenfelek még kevéssé ismerik. A megrendült anyagi helyzetű Újpestnek jól jönne az élő szerződéssel rendelkező Tokody eladásából befolyó pénz, ráadásul a játékos is úgy nyilatkozott, hogy eligazolása érdekében hajlandó jelentősen engedni ígényeiből.

Dragóner csendben készül Spanyolországba

Kevésbé konkrét Dragóner Attila esetleges elszerződése. A Ferencváros hátvédjéért a sportnapilap híre szerint egy menedzser jelentkezett be, aki a spanyol másodosztályú Almeirának szánná a válogatott játékost. A hispán együttes neve ismerős lehet, az Üllői útiak - és az Újpest - egyik korábbi kedvence, Horváth Ferenc is itt játszik a nyár óta. A Megyeri útról eltávozott csatár eddig négy meccset játszott csapatában. Dragóner szerződése lejárta után már a nyáron külföldre tartott, azonban egyik ajánlatból sem let megállapodás, így a védő most óvatosan nyilatkozik.

Az itthoni őszi listavezető, az alacsonyabb osztályokból igazoló Balaton FC jó szereplése is kiválthatja a szegényebb külföldi klubok érdeklődését. Debrecen ellen 25 méteres bombagólt szerző Vörösért állítólag olasz klubok jelentkeztek be, és a hónap közepén tíznapos tesztelésre utazik Olaszországba.

Ennél némiképp konkrétabb az emtékás Füzi Ákos lengyelországi szerződése, őt ugyanis a Wisla Kraków vezetőedzője szemelte ki magának. A bajnoki címvédő együttes kiesett az UEFA-Kupából, a bajnokságban azonban első helyen áll, igaz mindössze egy pont az előnye.