Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Ötössel küldték haza a Barcelonát

2003.12.04. 15:08
A katalánok Malagában kaptak ki 5-1-re. Rijkaard edző dühös, gondjait növeli, hogy szombaton a Real Madrid lesz csapata ellenfele.
Megsemmisítő vereséget szenvedett a spanyol bajnokság 14. fordulójában az FC Barcelona. A katalánok 5-1-re kaptak ki Malagában, és a csapnivaló játékra az sem lehet mentség, hogy sérülés miatt hiányzott a gárda két legfontosabb játékosa, Ronaldinho és Puyol.

Egycsillagos Barcelona

Frank Rijkaard, az FC Barcelona vezetőedzője szerint csak két - konkrétan meg nem nevezett - játékosa nyújtott elfogadható teljesítményt szerdán Málagában, bár a Mundo Deportivo című barcelonai lap az összes Barca-futaballistának egy csillagos, vagyis a lehető leggyengébb osztályzatot adta.

"Borzalmas esténk volt, a hazaiak szuperjátékkal leptek meg bennünket. Megérdemelten győztek le bennünket, ráadásul mi nagyon lassan futballoztunk. Csak ketten próbálták menteni a becsületüket" - értékelt a holland tréner.

Szombaton a Real következik

Rijkaard számára óriási feladatot jelent, hogy felrázza a csalódott csapatot, mert szombaton (kezdés: 21:30 ó) következik a Real Madrid elleni hazai szuperrangadó. A szurkolók pedig nem viselnék el, ha a Nou Campban újabb vereség következne.

"Gyorsan le kell vonnunk a konzekvenciát, hiszen hatalmas feladat vár ránk - jegyezte meg a tréner.

Az FC Barcelona szerda esti vesztét a korábbi spanyol gólkirály, a meccsen három találatig jutott Salva Ballesta okozta, rajta kívül Diego Alonso és Canabal talált a kapuba. A katalánok 4-0 után szépítettek, Fernando Sanz öngóljával.