Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Király Gábor hatot kapott Brémában

2003.12.04. 10:44
A Német Kupa nyolcaddöntőjében súlyos, 6-1-es vereséget szenvedett a Hertha BSC a Werder Bremen otthonában. A feldühödött berlini szurkolók újra Stevens menesztését követelték, és most sikerrel jártak.
A Német Kupa nyolcaddöntőjében Király Gábor és Dárdai Pál csapata, a berlini Hertha a Lisztes Krisztiánt foglalkoztató Werder Bremen otthonában lépett pályára. A mérkőzés esélyese egyértelműen a hazai csapat volt, hiszen a Bundesligában a brémaiak a második helyen állnak, míg a berliniek kieső helyre sodródtak vissza, és az őszi bajnoki találkozójukon a Werder idegenben is 3-0-ra nyert.

Ismét az edző menesztését követelték

A mérkőzés végül egyáltalán nem papírforma eredményt hozott, de nem azért mert a Hertha feltámadt, hanem mert olyan vereségbe szaladtak bele, amilyenre nagyon rég nem volt példa. Az első két brémai gólt a francia Micoud szerezte, a harmadikat a szerb Klasnic, így már a félidőben háromgólos volt a házigazdák előnye. Ezek után a francia Ismael, a brazil Ailton és a görög Hariszteasz volt eredményes, így alakult ki a hat-nullás eredmény.

Marcelinho még szépített, de a tényen mindez nem változtatott, csúfos vereséget szenvedett a Hertha. A feldühödött szurkolók a vezetőedző, Huub Stevens menesztését követelték, mint idén már sokadszor, aki most sem mondott le. A vezetők azonban megelégelték a ténykedését, és menesztették, utóda Andreas Thom lett. (Stevens viszonya a játékosaival is megromlott, legutóbb már lázadtak ellene.)

Három első osztályú van a nyolc között

A nyolc közé a Bremenen kívül bejutott még a Bayern München, miután 3-0-ra verte a Hamburgot. Ott lehet még az egyaránt másodosztályú Lübeck és Fürth is, előbbi a Kölnt, utóbbi a Freiburgot búcsúztatta.

A keddi győztesek: Mönchengladbach, Duisburg, Aachen. Hoffenheim. A Gladbach első osztályú - a Stuttgartot verték ki -, a Duisburg a második vonalban, ahol éllovas az Aachen. A harmadik ligás Hoffenheim a Leverkusen ellen bizonyult jobbnak.