Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Nyilasi mégse megy a Fradiba

2003.12.09. 12:39
"Önhibámon kívül ismét körön kívül kerültem a Fradinál" - összegezte Nyilasi Tibor, hogy miért nem vállal szerepet az Üllői úton. A zöld-fehérek korábbi válogatott futballistája és edzője kedden részletesen beszámolt az Fradi új vezetőségével folytatott tárgyalásairól.
"Hadd ne legyek marionett bábu" - mondta Nyilasi Tibor kedden annak kapcsán, hogy beszámolt az elmúlt hetek megbeszéléseiről, amelyeket az FTC elnökével és új befektetőjével folytatott esetleges újabb ferencvárosi szerepvállalásáról. Nyílasi úgy érzi, "mindig ő a vésztartalék a Fradinál, bedobják a nevét, ha éppen változások vannak a klubnál, aztán pedig nem lesz semmi a színrelépéséből". Nyilasi hangsúlyozta hogy, nem sértődött, de ezúttal nem kívánt hallgatni a történtekről.

Titkolózó ismerős közvetítésével

Nyilasi Tibor
A ferencvárosi közönség transzparensei szerint "hazavárt" egykori ezüstcipős játékos és a Fradi új befektetője közötti kapcsolat november 20-án kezdődött, amikor egy titkolózó ismerős közvetítésével leült beszélgetni egymással a Celladam-csoport első embere és Nyilasi. A feltaláló-üzletember akkor azt mondta neki: " te meg ami akarsz, lehetsz, csak csináljatok egy jó Fradit". A Sport1 szakkomentátoraként és az MLSZ-ben a korosztályos csapatok szakmai igazgatójaként dolgozó Nyilasi rögtön leszögezte, hogy sem edző, sem Szeiler utódja - ügyvezető igazgató - nem akar lenni, de a szakmai munka irányításában részt venne.

Fordulat a háttértárgyalásokon

A futballban járatos Nyilasi ugyanis úgy gondolja, gazdasági és jogi ügyekhez kevéssé ért, továbbá szerinte "érdekes" dolgok történtek az elmúlt tíz évben a Ferencvárosnál, ezért szerette volna, ha egy "delegáltja" beülhet a Ferencváros igazgatótanácsába. Ez pedig dr. Török Ferenc lett volna. Eleinte sem az ötlettel, sem a megnevezettel - aki a Celladam jogán került volna be az irányítótestületbe - nem volt gondja Furulyásnak és Kovácsnak. Később lett.

"Hajszál a levesben"

Az utolsó, negyedik találkozóra múlt csütörtökön, december 4-én került sor, amikor már szerződéstervezet volt a felek előtt. Török doktor irodájában beszélgetett Nyilasi, az ügyved, Furulyás és Kovács Ádám. A Celladam első embere távozott, a tárgyalás folytatódott, majd egy óra múlva megszólalt Furulyás telefonja, a másik végén Kováccsal. "Hajszál került a levesbe" - mondta a klubelnök, a befektető ugyanis azt közölte vele, hogy ha Nyilasi ragaszkodik a feltételéhez - az igazgatósági tag delegálásához - akkor ő "nem kell". "Nyíl" ragaszkodott, Furulyás pedig széttárta kezét, és azt mondta, "Tibor, sajnálom, nem tehetek róla".

Az már ismert, hogy másnap, december 5-én megválasztották a "Fotex-telenített" rt-igazgatóságot, Török Ferenc nélkül. Nyilasi hangoztatta, nem haragszik senkire, de azt erősen sérelmezte, hogy Furulyás az elmúlt napokban úgy nyilatkozott, a másik fél válaszára várnak. "Neki is így ki kellett volna állnia, és elmondani, mi történt" - véli a korábbi tréner, aki tisztában van vele, hogy a vezetés joga, hogy megválassza, kivel dolgozik.

"Részemről a történet lezárva" - fogalmazott egyértelműen Nyilasi. Az FTC szurkolóit ismerve, nem fognak belenyugodni ilyen könnyen abba, hogy a transzparenseken hazavárt szakembert ismét csak hírbe hozták az Üllői úttal.