Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Kovács Ádám: 'Nehéz a becsületes embernek, hát még nekem'

2003.12.11. 15:10
"Komolyan gondolom a Ferencváros támogatását, nem döntöttem úgy, hogy nem vesszük vissza Nyilasit. Nagy szeretettel várjuk vissza, a szurkolókal együtt - ügyvédek nélkül" - mondta Kovács Ádám feltaláló-üzletember az Index Törzsasztalában adott online interjújában a Fradi-szurkolókat mostanában leginkább érdeklő két kérdésre.
Kovács Ádám
A Celladam-csoport első embere leszögezte, ő döntött úgy, hogy nem fogadja el Nyilasi feltételét - vagyis, hogy dr. Török Ferenc személyében egy képviselőt "delegáljon" az igazgatóságba. A feltaláló-üzletembernek "semmi baja" Török Ferenccel, és reméli, hogy az ügyvéd is így van ezzel, de "más az FTC Rt. működtetésének rendje és más a személyes szimpátia. Ha mindenki magával hozna egy ügyvédet, akkor kilehetne tenni, egy űgyvédi munkaközösség feliratot."

Az ügylettel kapcsolatban Kovács úgy fogalmazott, "a kereskedelmi jogokat illetően még nem látunk tisztán, minősítést a tisztázás után tehetünk". A Celladam első embere nem akart a mecénás, illetve szponzor megjelölés között választani, mondván, "a minősítéseket ráérünk később pontosítani". A jövőről szólva azt mondta: "hogy három év múlva mi lesz, az "a jövő zenéje".

Furulyás kap egy lehetőséget

Számos kérdés firtatta Furulyás János, a Ferencváros elnökének személyét is, és Kovács hozzá fűződő viszonyát is. "Engem senki nem tart sakkban. Furulyás úrnak a fellépése fogott meg, az hogy a szemembe nézve szorította meg a kezemet. Higgadtan meggondoltan beszél, és akkor is kitart a Fradi mellett, amikor baj van" - mondta. "A magam részéről azt tartom korrektnek, hogy a Fradi megújulásában adjuk meg a lehetőséget Furulyás úrnak és segítsük a döntések meghozatalában és a döntésekhez szükséges feltételek megteremtésében. Utána kritizáljunk."

Milliók és milliárdok

A Celladam elnöke világosan fogalmazott az FTC megvételének részleteivel kapcsolatban is. Szavai szerint ebben az évben 120 millió forintot kap a klub. Jövő év elején háromszor hatvanmillió forintot (összesen 180 millió), jövő év végén pedig háromszáz milliót. A 2005-ös évben kétszer háromszáz milliót, 2006-ban is kétszer 300 milliót. Ez összesen 1,8 milliárd forint, 2006-ban háromszázmillió forintot, a részvénycsomag vételárát fizetik ki. Ezekből az összegekből a klubé háromszor négyszázmillió (1,2 milliárd), és a részvényekért járó háromszázmillió. Mindemellett a klub háromszázmillió forintos törzstőkeemelést hajt végre az rt.-nél.

Pénzügyeiről és üzleti múltjáról is beszélt a feltaláló. Egy, állítólagos százmilliós adósságait firtató kérdésre azt válaszolta Kovács, hogy "ha csak ennyi lenne, nem fájna annyira a fejem, szerencse, hogy vannak követeléseim is, arról nem beszélve, hogy az elmúlt húsz év kutatásfejlesztési eredményeit most tudjuk hasznosítani". Kovács Ádám úgy fogalmazott, "ami pénzt a Celladam hasznosításával hozunk, az az én húszéves munkám eredménye, amiben elsősorban a tudásom volt meghatározó".

Kovács úgy fogalmazott, hogy "én is úgy fogtam hozzá a saját mérkőzéseimhez, hogy először magammal hitettem el, hogy azt meg lehet nyerni, még az utolsó pillanatban is. A Fradi is ilyen." A végén azzal zárt, hogy "nehéz a becsületes embernek, hát még nekem..."

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft