Rafael
19 °C
33 °C

Trapattoni lehet Dárdaiék edzője

2003.12.12. 10:51
A Hertha menedzsere az olasz szövetségi kapitányt akarja szerződtetni a múlt héten kirúgott Huub Stevens helyére.
A Bundesliga első osztályában szereplő Hertha BSC, melynek igazolt játékosa Dárdai Pál és Király Gábor is, a múlt héten a gyenge eredmények miatt menesztette Huub Stevens vezetőedzőt.

A klubvezetők ideiglenesen Andreas Thomra, a berliniek korábbi játékosára bízták az edzések irányítását, és a Kicker , illetve a Gazzetta dello Sport értesülései szerint Giovanni Trapattonit látnák legszívesebben hosszabb időre a kispadon.

A német szaklap, a Kicker megkeresésére Dieter Hoeness, a Hertha menedzsere még tagadta, hogy Trapattoni szerződtetésén dolgoznának, később viszont az olasz újságíróknak már elárulta, tényleg megkeresték az olasz válogatott jelenlegi szövetségi kapitányát.

"Már felvettük a kapcsolatot Trapattonival, és szóba hoztuk, hogy szívesen szerződtetnénk őt vezetőedzőnek. A mester meghallgatta az ajánlatunkat, szívesen dolgozna ismét a Bundesligában, de pillanatnyilag csak az olasz válogatott felkészítésére akar koncentrálni. Az EB után visszatérünk a kérdésre" - nyilatkozta a milánói Gazzetta dello Sportnak a németek menedzsere.

A Hertha vezetőinek dolgát nehezítheti, hogy abban az esetben, ha az olaszok megnyerik a jövő évi portugáliai EB-t, akkor automatikusan meghosszabbodik a tréner olasz szövetséggel kötött megállapodása.

Giovanni Trapattoni a kilencvenes évek közepén a Bayern München edzőjeként már dolgozott a Bundesligában, a bajorokkal Német Kupát és 1997-ben bajnokságot is nyert.