Bernadett
0 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

'Nem győzködtem a férjemet'

2003.12.15. 01:20
Nem a szerelem, hanem a szövetségi kapitányi munka presztízse csábította Magyarországra Lothar Matthäus - állítja a német tréner felesége és menedzsere is. Utóbbi szerint az MLSZ vezetői igazi úriemberek.
Vasárnap a Hotel Kempinskiben tartott sájtótájékoztatón Dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke bejelentette, hogy 2004. január elsejétől Lothar Matthäus lesz a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Jenei Imre után így ismét külföldi szakember irányíthatja a nemzeti csapatot, de először fordult elő, hogy egy korábbi világbajnok vezeti a magyarokat.

Hitzfeld és Ballack is Matthäus társa
Az MLSZ-nek Lothar Matthäus mellett az edző menedzserével és az érdekeit képviselő ügynökséggel, a német Performance-szel is egyeztetnie kellett a megállapodás részleteit. A cégnél Matthäus ügyeit Peter Olsson intézi, aki korábban már több világsztárral is dolgozott már együtt.

"Ügynökségünk, a Performance rengeteg híresség menedzselésével foglalkozik, azt hiszem, büszkék lehetünk, mert sok sztárügyfelünk is van. Napjaink sportolói közül talán a Bayern München középpályása, Michael Ballack a legnagyobb csillag, de a Stuttgart kapusának, a sokak szerint Kahn mögötti második legjobb német kapusnak, Timo Hildebrandnak is mi képviseljük az érdekeit. A tavaly visszavonult Oliver Bierhoffal szintén kapcsolatban állunk, csakúgy, mint Ottmar Hitzfelddel, a Bayern edzőjével. Ráadásul van egy igazi szupersztárunk is, a bokszlegenda Muhammad Ali" - árulta el az Indexnek a Performance menedzseriroda vezetője, Dieter Olssen.

" Egy percig sem győzködtem a férjemet"

Amikor alig egy hete először felmerült, hogy Matthäus lehet a válogatottunk új szövetségi kapitánya, úgy tűnt, ebben hazánkban élő feleségének lehet a legnagyobb szerepe. A 32 éves, korábban jugoszláv szépségkirálynő Marianna Kostic ugyanis már 1999 óta Budapesten él, három gyerekével együtt.

A sajtótájékoztató után viszont kiderült, az igen csinos Marianna egyáltalán nem szólt bele, hová igazoljon a férje.

"Egy percig sem győzködtem a férjemet, hogy vállalja el a magyar szövetségi kapitányi posztot. A döntése most egy időre újra felkavarja az életünket, az utóbbi időben ugyanis már azt terveztük, hogy én költözöm Belgrádba, és ott fogunk élni. Persze hazudnék, ha azt mondanám, bánom, hogy Budapesten maradunk. Már négy éve élek gyerekeimmel ebben a csodálatos városban, és nagyon jól érezzük magunkat. Leginkább a munkám köt ide, hiszen egy olasz cég budapesti divatszalonját vezetem. Emellett pedig az sem elhanyagolható kérdés, hogy Magyarország azért napjainkban sokkal biztonságosabb hely, mint Szerbia" - beszélt férje magyarországi állásának előnyeiről Marianna Kostic.

"A magyar kapitányság nagyobb kihívás, mint a Partizan"

Georg Stanggassinger, az új edző személyes menedzsere szerint maga a szövetségi kapitányi poszt hozta Magyarországra Matthäus.

"Lotharnak nagy lehetőség ez a kapitányi felkérés. Belgrádban ugyan jól érezte magát, az ottani vezetők nagyon korrektek voltak, azok után pedig, hogy a Partizannal sikerült bejutnia a Bajnokok Ligájába, még nagyobbra értékelték a munkáját. Eddig ugyanis még egyetlen szerb, illetve jugoszláv csapatnak sem sikerült bekerülnie az elitligába, és a BL-részvételből, valamint két játékosuk eladásból kevesebb mint félév alatt 22 millió euro bevételt szerzett a Partizan. A múlt héten viszont elbúcsúzott az európai kupáktól a csapat, így a magyarok kispadja már egyértelműen nagyobb kihívásnak mutatkozott, mint a Belgrádban folytatott munka" - vélekedett a menedzser, aki a szerződéskötés körülményeit sem hallgatta el.

"Három hete találkoztunk először a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőivel, és nagyon hamar sikerült is megegyeznünk. Mindössze egy napon át tárgyaltunk a szerződés feltételeiről, de azt mégis csak ma, alig egy órával a sajtótájékoztató előtt írtuk alá. Szóban persze megállapodtunk, és el kell mondanom, hogy egy pillanatig sem aggódtam a három hét alatt, mert hamar kiderült, hogy úriemberek ülnek a másik oldalon" - dicsérte az MLSZ vezetőit Stanggassinger.