Gerzson
-3 °C
3 °C
Keszler Andrea
ma 11:39
Keszler Andrea
Rövidpályás gyorskorcsolya

Csökkentik Királyék fizetését

2003.12.18. 15:40
Az őszi szezon végén kieső helyen álló Hertha klubmenedzsere, Dieter Hoeness a keddi kölni vereség után bejelentette: januártól új edző lesz a csapatnál, és mindenképpen fizetéscsökkentésre számíthatnak a játékosok.
A holland Huub Stevens menesztésével nem ért véget a Hertha BSC mélyrepülése. A bajnokságnak dobogós reményekkel nekivágó berlini csapat a szezon végén a tizenhetedik helyen áll. A keddi kölni vereség után a menedzser, Dieter Hoeness beszélgetésre invitálta a csapatkapitányt, a holland van Burikot, és közölte vele: a következő szezonban csökkentik a játékosok fizetését. Hoeness mindjárt a csapat beleegyezését is kérte.

"Feladtam a téli szünetre a csapatnak egy feladványt, kíváncsi leszek, mire fognak jutni vele. Ha lesz olyan játékos, amelyik nemet mond a csökkentésre, akkor önhatalmúlag fogunk kevesebbet, az eredeti összeg hetvenöt százalékát, átutalni neki. Felőlem aztán mehet a bíróságra is, nem érdekel. Életem legkínosabb helyzetét élem át, amióta részt veszek a futballban" - mondta a menedzser.

Hoeness hozzátette: új edzőt is keresnek, de abban biztos, hogy Andy Thom is tagja lesz a szakvezetésnek. A menedzser elítélte a két frissen igazolt játékos, Niko Kovac és Fredi Bobic hozzáállását. "Mindkettőjükben csalódtam" - hangsúlyozta.

Dárdai Pált és Király Gábort is érzékenyen érintheti a fizetéscsökkentés, mert egy német honlap szerint előbbi évi 1 millió 250 ezer eurós fizetésével a legjobban fizetett kereső idegenlégiós. Ha Hoeness beváltja ígéretét, akkor 937 ezer euróval kell beérje.