Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Lisztes a Bundesliga legjobb magyarja

2003.12.18. 12:01
Egyedül Lisztes Krisztián került be Kicker magazin osztályzatai alapján a posztonkénti rangsorban az élmezőnybe. A Brema középpályása a 10. helyet foglalja el a középpályások között. A többi magyar játékos (Király, Dárdai, Szabics) a középmezőnyben foglal helyet.
A német Kicker magazin osztályzatai alapján a kapusok között az idei őszön a Stuttgart kapusa Hildebrand lett az első, ám nem sokkal lemaradva követi őt a rostocki Schober és a leverkuseni Butt. Király Gábor a 17. helyen végzett, a magyar válogatott kapusának mindössze a hamburgi Pieckenhagent sikerült megelőznie. A védőknél a Leverkusenben játszó brazil Juan lett az első, nyomában a stuttgarti Bordonnal és a dortmundi Wörnsel.

A Bréma ereje a középpálya

A középpályásoknál két brémai is helyet kapott a képzeletbeli dobogón, ám egyikük sem Lisztes Krisztián. Az élen Fabian Ernst végzett, míg a harmadik a francia Micoud lett. Kettejük közé "ékelődött" be a stuttgartban szereplő horvát Soldo. Lisztes Krisztián a 10., az őszi szezont sérüléssel befejező Dárdai Pál az 52. lett.

A csatárok versenyét holtversenyben nyerte a Bayern München perui játékosa Pizarro és a Werder horvátja Klasnic. A harmadik a Bochum iráni légiósa Hashemian lett. Az idén magyar Aranylabdát nyert Szabics Imre négy társával holtversenyben a 14. lett.

Lisztes és Szabics sztárok előtt

Az összesített versenyt a Bréma középpályása Wörns nyerte Juan és Hildebrand előtt. A magyar játékosok közül természetesen a Lisztes Krisztián végzett a legjobb helyen, aki csapattársával Reinkével holtversenyben a 38. lett. Lisztes így is olyan középpályásokat tudhat maga mögött, mint a német válogatott eszét Ballackot (59.) és a cseh Rosickyt (62.).

Szabics Imre öt másik játékossal azonos osztályzattal, a 71. helyen végzett többek között olyan támadókat is megelőzve, mint a 82. helyen záró Makaay és Koller, valamint a 98. helyen záró csapattárs a német válogatott Kurányi. Meglepetésre olyan klasszisok, mint Bobic és a dán Sand, csak a 200., illetve a 203. helyen végeztek.

Gyengélkedő Herthások

Az őszi szezont helyen záró Hertha idei vesszőfutására jellemző, hogy Király Gábor az összesített lista 86. helyén zárt, míg csapattársa Dárdai Pál a 146. lett. De a berlini egyesület több meghatározó játékosa is igen gyengén teljesített, hiszen Nico Kovac a 178., van Burik a 180., míg Goor és Simunic holtversenyben a 188. lett.