Rafael
19 °C
33 °C

A Chelsea a Stuttgart tizenhatszorosát éri

2003.12.19. 11:36
Érdekes összehasonlítást tett közzé a Sport-Bild sporthetilap. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében összekerült Stuttgart és Chelsea játékoskereteit állították egymás mellé, a játékosokra költött összegek alapján.(Mindkét együttest 2-3-3-2-es felállásban vettük figyelembe.)
A kapusoknál viszonylag még kis különbség mutatkozik Hildebrand és Cudicini között, hiszen a stuttgarti kapus saját nevelés, míg a londoni csapat kapusa mindössze kétszázötven ezer euróba került.

A középső védők összehasonlításában sem tűnik még fel, hogy összességében mennyivel többet költött az angol klub. A német csapat legdrágább játékosa a 7.5 millió euróért vett Meira, a mellette játszó Bordon ennek töredékéért, 2.25 millió euróért került a klubhoz. A túloldalon a francia világ és Európa-bajnok Desailly "mindössze" 7 millió euróba került, míg társa Terry a csapat "legolcsóbbja", hiszen sajátnevelésű játékos.

Ötvenszeres különbség a kozéppályán

A védekező középpályások közül a stuttgarti oldal nem éri el az egymillió eurót, míg az angoloknál ez a tétel majdnem ötven millió euró. Magath csapatában Hinkel sajátnevelés, Soldo csak hétszázötvenezer euróba került, míg Lahm kölcsönben van a klubnál, érte mindössze kétszázezer eurót fizettek. Ranieri együttesénél Gallas 9.3 milliója és Lampard 16.5 milliója "eltörpül" Makelele 24 milliója mellett.

A középpálya támadószekciójában pedig még ennél is nagyobb a differencia. A Stuttgartban Vranjes és Heldt ingyen került a csapathoz, míg a fehérorosz Hleb mindössze százötvenezer euróért lett a svábok játékosa. Ezzel szemben a túloldalon Geremi 10, Veron 21.6, míg Duff 24.5 millióért lett Abramovicsé.

Aki azt gondolná, hogy ezt már nem lehet fokozni, elég, ha a két együttes támadóinak vételárát hasonlítja össze. Negyvenhét millió euró a nullával szemben. Szabics Imre ugyanis ingyen került Stuttgartba, míg éktársa a német válogatott Kurányi stuttgarti nevelés. Az angolokat erősítő román Mutu ugyanakkor 22.75, az argentin Crespo pedig 24.2 millió euróba került.

Keretes címe
Hildebrand saját nevelés
Meira 7.5 millió euró
Bordon 2.25 millió euró
Hinkel saját nevelés
Soldo 0.75 millió euró
Lahm 0.2 kölcsön
Vranjes ingyen jött
Hleb 0.15 millió euró
Heldt ingyen jött
Szabics ingyen jött
Kurányi saját nevelés
Összesen 10.85 millió euró
Cudicini 0.25 millió euró
Terry saját nevelés
Desailly 7 millió euró
Gallas 9,3 millió euró
Makelele 24 millió euró
Lampard 16.5 millió euró
Geremi 10 millió euró
Veron 21.6 millió euró
Duff 24.5 millió euró
Mutu 22.75 millió euró
Crespo 24.2 millió euró
Összesen 160.1 millió euró