Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Egy hónap alatt három edző a Herthánál

2003.12.22. 16:06
Jóllehet csak január harmadikára ígérte a Hertha BSC vezetése, hogy bemutatja a gárda új szakvezetőjét, már hétfőn megtette. A 61 éves Hans Meyer, aki már nem szeretett volna vezetőedzőként ténykedni, élete fontos kihívásának nevezte a megbízatását. Meyer '81-ben a Jenával KEK-döntőt játszhatott, azóta komolyabb sikere nem volt.
Hosszas huzavona, egy nem teljesített ultimátum után a Bréma elleni 6-1-es vereséget követően menesztették a holland Huub Stevenst a Hertha éléről. A csapat december elején kieső, 17. helyen állt a bajnokságban, elbúcsúzott az UEFA- és a Német Kupából is. A szakembert Andreas Thom váltotta, aki egy dortmundi döntetlennel mutatkozott be, ám három forduló után neki is felmondtak, mert a berlini társulatnak nem sikerült előrelépnie az utolsó előtti helyről.

Egy KEK-döntő és más semmi

Még Thom regnálása idején a jelenlegi olasz kapitány, Trapattoni is felmerült a lehetséges utódok között, ám a menedzser a többi elöljáróval együtt határozott: májusig Hans Meyer lesz az utód. (Feltéve, ha kitölti ő is a szerződését.)

Hoeness hétfő délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a keletnémet Jenával '81-ben KEK-döntőig jutó trénerrel már október végén felvette a kapcsolatot, aki azonban hosszasan vacillált. "Szorult helyzetünkben ő volt az első választásunk" - hangsúlyozta Hoeness. A legutóbb a Mönchengladbachnál alkalmazásban lévő trénert tavaly télen bocsátották el, amikor kieső helyen állt csapata. A zöld-feketéknél úgy határoztak, hogy a klubnál játékos-megfigyelőként maradhat.

Vissza a rózsákhoz

Úgy tűnt, mindez keresztbe húzhatja a két fél számításait, mert az első hírek szerint a Gladbach egymillió euró lelépési díjt követelt a pénzzavarban lévő fővárosi alakulattól. (A menedzser a napokban arról értekezett, negyedével csökkentik a játékosok bérét.) Hoeness erre a kérdésre úgy válaszolt: a józan ész és a bölcsesség felülkerekedett az igényeken.

A korábban már a visszavonulását fontolgató Meyer élete legfontosabb kihívásának nevezte a csapat benntartását. "Bízom benne, hogy sikerül. Ne várja senki tőlem a világ megváltását" - magyarázta. Ha viszont vállalását sikerül teljesítenie, mindenképpen nyugdíjba megy. "Ahogy véget ér az utolsó meccs, már indulok is vissza a rózsáimhoz, Bad Hersfeld-i házamhoz" - fejezte be mondandóját.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft