Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Matthäus munkába állt

2004.01.05. 13:27
Lothar Matthäus első munkanapja az ismerkedés jegyében telt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként.
A német szakvezető mindenkinek bemutatkozott az MLSZ-székházban, szakmai stábjának összetételét azonban továbbra is homály fedi. Csak annyi bizonyos, hogy a leendő pályaedzőnek folyékonyan kell tudnia németül. Ennek alapján felmerült a két korábbi Fradi-tréner, Varga Zoltán és Nyilasi Tibor neve. Valamint Détári Lajosé is, de a német lapok szerint a Mönchengladbach utánpótlásával foglalkozó erdélyi László Csaba szerződtetésére is sor kerülhet.

Lászlóval már tárgyalnak

Lothar Matthäus
A december 14-én kinevezett volt aranylabdás játékos elárulta: egyelőre nem egyeztetett dr. Bozóky Imre elnökkel a segítőiről, de annyi biztos, három pályaedző lesz mellette.

Az MLSZ sajtóosztálya ugyanakkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tréner segítőinek kiválasztása az elkövetkezendő napok feladata lesz. A hírek szerint már hétfőn tárgyalnak a német újságok szerint favoritnak tartott László Csabával.

Matthäus szerint a vb-részvétel a cél

Matthäus, akinek megbízatása 2005. december 31-ig szól - az Index elsőként számolt be szerződtetésnek lehetőségéről és konkrétumairól -, februárban egy ciprusi tornán debütál a válogatottal. Megerősítette célját: mindent megtesz azért, hogy a magyar csapat húsz év után ismét ott lehessen a világbajnokságon, Németországban.