Auguszta
-3 °C
2 °C

Szexre biztatja Királyékat a Hertha új edzője

2004.01.06. 12:21
A decemberben kinevezett Hans Meyer szerint egyáltalán nem baj, ha a napi két edzés között futballistái teljesítik házastársi kötelezettségeiket.
Dárdai Pál és Király Gábor klubja, a Hertha BSC december elején vált meg Huub Stevens vezetőedzőtől, akivel a gárda kiesőhelyre sodródott a Bundesligában. A féltávnál tizenhetedik csapat edzéseit néhány hétig Andreas Thom, a korábbi Hetha-játékos irányította, a tavaszi szezonra viszont jóval tapasztaltabb trénert, Hans Meyert szerződtetette a berlini együttes.

Szex két edzés között

Nem tudni, mennyire örültek a játékosok a rutinos, de eddig nem túl sikeres mester érkezésének, hétfői nyilatkozata után viszont valószínű, hogy kezdik megkedvelni Meyert. A szabadidejében legszívesebben kertészkedő futballedző ugyanis arra biztatja Királyékat: szeretkezzenek többet.

"Nem tudom, mit csinálnak a játékosok a délelőtti és a délutáni edzés között, még az is lehet, hogy épp házassági kötelezettségeiket teljesítik. Szerintem ez nem is rossz ötlet" - mondta egy sajtótájékoztatón Meyer.

Ronaldo már régóta csinálja

A tréner ajánlatát az egyik legismertebb német pszichológus, Konrad W. Sprai is támogatja.

"A szex kétségtelenül ellazítja az embereket, bár az élsportolóknak edzés előtt csak passzív-szexet javasolnék, mert az aktív túl fárasztó" - szólt a szakember véleménye.

A szex, mint edzéskiegészítő aktivitás persze nem újdonság a futballban, korábban Ronaldo már elismerte, hogy a tétmeccsek előtt felesége segítségét kéri a tökéletes ráhangolódáshoz. Persze a brazil aranylabdás sem a fárasztó, fél óra alatt 300 kalóriát felemésztő aktív együttlétet, sokkal inkább a passzív örömszerzést előnyben.