Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Egymillió eurót adnának a szurkolóknak Királyék

2004.01.08. 14:57
A Hertha játékosai valamennyi idegenbeli meccsre ingyen utaztatná drukkereit, csak ne csökkentsék fizetésüket. Amennyiben a vezetés elfogadja ezt a javaslatot, a futballisták minimális büntetéssel megúsznák. A csapatot éintő hír még, hogy Király Gábor riválist kaphat
A Hertha BSC labdarúgócsapatának játékosai - köztük Király Gábor és Dárdai Pál - nem fogadták el a huszonöt százalékos fizetéscsökkentést. Ugyanakkor kompromisszumként felajánlották, hogy állják szurkolóik utaztatását, és a belépők megvásárlását a tavaszi szezon idegenbeli bajnoki mérkőzéseire.

Fejenként ötvenezer euró lenne

A javaslatról a futballisták később tárgyalnak majd Dieter Hoeness menedzserrel, aki korábban attól sem zárkózott el, hogy egyoldalúan módosítsák a szerződéseket. Ez a kötelességvállalás közel egymillió eurójába kerülne Királyéknak. (Átlagosan négyezer szurkoló szokta elkísérni idegenbeli fellépéseire a csapatot.) Mindez fejenként több mint ötvenezer eurójába kerülne a játékosoknak, ami a többségnél kevesebb, mint egy havi bérük. A fizetéscsökkentés ellenben ennek többszörösét tenné ki.

Kieső helyen áll a Hertha

A fizetések mérséklésének terve a roppant gyenge őszi szereplés után került szóba. A gárda már az első fordulóban búcsúzott az UEFA Kupában - a lengyel Groclin ütötte ki -, megalázó, 6-1-es vereséget szenvedett a Bremen ellen a Német Kupában, ráadásul a Bundesligában a kiesést jelentő 17. helyen áll. A szezon előtti tervekben dobogós helyezés megszerzése állt. (Egy félév alatt három edzőt szerződtettek, Stevenst Thom váltotta, őt pedig Hans Meyer.)

Király helyett Dudek?

Királlyal kapcsolatos hír még, hogy veszélybe került korábban megingathatatlannak látszó pozíciója, vagyis feltehetően elégedetlenek teljesítményével Berlinben. A Hertha vezetése ugyanis a napokban felvette a kapcsolatot a lengyel válogatott Liverpoolban szereplő kapusával, Jerzy Dudekkel. A hálóőr a hírt megerősítette, de hozzátette: egyelőre maradni kíván az angol csapatban, de nem tudni meddig.