Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Tökölit vinné a Feyenoord

2004.01.09. 11:27
A Ferencváros csatáráért átszámítva közel 100 millió forintot fizetne a holland sztárklub. A zöld-fehérek sportigazgatója szerint "elképzelhető", hogy a csatár még januárban távozik a Fraditól.
A Nemzeti Sport információja szerint Tököli Attiláért, a Ferencváros válogatott csatáráért a Feyenoord érdeklődik. A lap értesülései szerint a holland élklub 350 ezer eurót, vagyis 91 millió 700 ezer forintot fizetne a kétszeres magyar gólkirályért.

Nyáron ingyen távozhatna

A hírt eddig Tököli nem erősítette meg, de állítólag a menedzsere már tárgyal a 2002-ben UEFA-kupa győztes egyesülettel. Az átigazolást valószínűsíti továbbá, hogy a játékosnak a nyáron lejár a Fradival kötött szerződése, így ha a januári átigazolási szezonban nem adja el őt a Fradi, akkor júniusban ingyen megy oda, ahová akar.

A zöl-fehérek nemrég kinevezett sportigazgatója, Tepszics Ignác szerint viszont elképzelhetetlen, hogy Tököli ingyen távozzon a klubtól: "vagy szerződést hosszabbítunk vele, vagy még a télen eladjuk".

Tepszics konkrétan nem akart hozzászólni a találgatásokhoz, de azt elismerte, "elképzelhető", hogy a 28 éves támadó elhagyja a klubot.

Mindemellett érdekes, hogy a bajnokságban pillanatnyilag csak negyedik Feyenoord miért éppen a rossz formában lévő magyar csatárral akarja megerősíteni a keretét?

2000-ben gólt lőtt a hollandoknak

Erre talán válasz lehet, hogy 2000 augusztusában a hollandok a Dunaferrel, Tököli akkori egyesületével játszottak BL-selejtezőt, és bár simán továbbjutottak, a gólvágó mindkét meccsen jól játszott, Rotterdamban még a kapuba is betalált. Ráadásul még mindig a Feyenoord akkori edzője, Bert Van Maarwijk irányítja a csapatot.

Persze az sem elképzelhetetlen, hogy egy ügyes menedzser leleményességének és remek kapcsolatainak köszönhető az 1974-ben BEK-győztes egylet érdeklődése.

Ha létrejönne a megállapodás a két klub között, és Tököli félévnél hosszabb szerződést kapna, együtt dolgozhatna az 1987-ben aranylabdás Ruud Gullittal. A Milan egykori világklasszisa ugyanis júniustól lesz a piros-fehérek új edzője.