Emőke
-4 °C
9 °C

Csupán az MU botlott a nagyok közül

2004.01.11. 17:58
A hétvégi angol és olasz bajnoki fordulóban az élcsapatok közül csak a Manchester Unitednek nem sikerült megszereznie a három pontot.
Az angol bajnokon kívül az összes élcsapat nyert a Premier League-ben és a Serie A-ban a hétvégén.

Csak egy napig volt holtverseny

Angliában szombaton lépett pályára az Arsenal, és a szokásos magabiztos kontrajátékával 4-1-re lelépte az igen gyengén teljesítő Middlesbrough-t. Az ágyúsok a győzelmükkel a bajnoki tábla élén - ugyan annyi pontjukkal és azonos gólkülönbségükkel - befogták az éllovas Manchester Unitedet.

Vasárnap kora délután a Chelsea következett, amely a Leicestert verte még magabiztosabban, 4-0-ra, ráadásul idegenben. Claudio Ranieri gárdájának így az utóbbi vesztes fordulóval ellentétben ezúttal nem növekedett a Manchester mögötti hátránya.

Sőt, két egységgel csökkent is, hiszen néhány órával később a bajnoki címvédő otthon nem tudta legyőzni a Newcastle-t. Scholesék a 0-0-ás döntetlennel ugyan ismét vezetik a tabellát az Arsenal előtt, de már csak egy ponttal.

A Milánnak fordítania kellett

Olaszországban hasonlóan alakultak az események, csupán az volt a különbség, hogy a három élcsapat, a listavezető Roma, a második Milan és a harmadik Juventus azonos időben lépett pályára.

Hármuk közül talán a Romának volt a legnehezebb dolga, Tottiék ugyan egy Mancini-góllal már az első percben előnyhöz jutottak, de többször képtelenek volta betalálni, így csak nehezen tudták legyűrni a Perugiát.

A Milan a kezdeti hibák után - Dida már az első percben gólt kapott - Kaká vezérletével egyenlített, majd fordított, és végül Pirlo panenkás tizenegyesével 3-1-re nyert a Reggina ellen. (A fiatal középpályás annak ellenére választotta a büntetőnél a kockázatos megoldást, hogy a két legutóbbi tizenegyesét kihagyta.)

A harmadik olasz bajnokesélyest, a Juventust ezúttal nem a sztárjai vitték győzelemre, hanem a kiegészítő emberek: Camoranesi és a veterán Conte szerezték a Sampdoria elleni 2-1-re megnyert meccs góljait.

A Serie A-ból említést érdemel még az Inter szombati, parmai veresége, és a Brescia vasárnapi, Lazio elleni győzelme. Mindkét meccs 1-0-lal végződött.

A hétvégi eredmények és gólszerzők
Premier League, 21. forduló:
szombat:
Arsenal-Middlesbrough 4-1 (2-0)
g: Henry (38., 11-esből), Queudrue (45., öngól), Pires (57.), Ljungberg (68.), illetve Maccarone (86., 11-esből)
vasárnap:
Leicester City-Chelsea 0-4 (0-2)
g: Hasselbaink (12., 44.), Mutu (88.), Babayaro (90.)
Manchester United-Newcastle United
Serie A, 16. forduló
AC Milan-Reggina 3-1 (1-1)
g: Kaká (6., 55.), Pirlo (68., 11-esből), illetve Torrisi (1.)
Perugia-AS Roma 0-1 (0-1)
g.: Mancini (1.)
Sampdoria-Juventus 1-2 (0-1)
g.: Flachi (56.), illetve Camoranesi (23.), Conte (64.)