Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Nedved és Totti a tavalyi szezon legjobbja

2004.01.13. 13:36
Az Olaszországban játszó játékosok szavazatai alapján Pavel Nedved és Francesco Totti lett az elmúlt szezon legjobb játékosa. A legjobb fiatal játékos Cassano, a lergjobb játékvezető pedig Pierluigi Collina lett.
Az Olaszországban játszó labdarúgók szervezetének szavazásán Pavel Nedved, a bajnok Juventus cseh középpályása és Francesco Totti, az AS Roma támadója kapta a 2002/03-as szezon legjobb játékosának járó címet. A díj hétéves történetében először fordul elő, hogy két játékos osztozik az elismerésen.

A római gálán az Aranylabdás Nedved a legjobb külföldinek, míg Totti a szezon olasz futballistájának járó elismerést is átvehette.

Az idei Aranylabdás Nedved értékelésében elmondta: Újabb díjat kaptam, ennyi elismerés után már oda kell figyelni, nehogy elbízzam magam. Ez a mostani talán a legjelentősebb díjam, mert játékostársaim szavaztak. Én ugyan nem adtam le a voksomat senkire, de ha tettem volna, akkor Tottira szavazok.

A voksoláson a torinói Bajnokok Ligája-döntős együttes tarolt, ugyanis Gianluigi Buffon lett a legjobb kapus, Marcello Lippi pedig a legjobb edző. Az idény legjobb fiatal játékosa Totti csapattársa, Antonio Cassano, legjobb játékvezetője pedig Pierluigi Collina volt a labdarúgók szerint.