Valér
4 °C
8 °C

Királyt kirúgják a Herthától?

2004.01.14. 14:34
A Bild című német bulvárlap úgy értékeli a bajnokságban kieső helyen álló Hertha első idei edzőmeccsét, hogy jelentős veszélybe került a magyar válogatott kapus, Király Gábor helye. Király helyett ugyanis Fiedler védett.
Szezon közben többször felmerült, hogy a Hertha BSC vezetői elégedetlenek Király Gábor teljesítményével. A magyar kapus talán élete legrosszabb idényét produkálta a berlini együttessel együtt, de a klub menedzsere, Dieter Hoeness a Képes Sportban azt nyilatkozta: nem rendült meg a bizalmuk Királyban, továbbra is vele képzelik el a jövőt.

Csak kíváncsi volt az új edző?

Az újonnan kinevezett tréner, Hans Meyer azonban a Hertha első idei, az Anderlecht elleni edzőmeccsén Christian Fiedlernek szavazott bizalmat. (A belgák 2-1-re nyertek.) Meyer így indokolt: "Egyszerűen csak kíváncsi voltam arra, hogy Fiedler milyen teljesítményt nyújt, hiszen a Királyét már ismertem."

Meyer azért választhatta a német hálóőrt, mert Király neve mellett tavaly mindössze 63 százalékos mutató szerepelt, 33 gólt kapott. (Három éve őt választották a legjobb légiósnak, most csupán két Bundesliga-kapusnál nyújtott jobbat.)

Fiedler egyszer már bekerült Király helyére

Amikor Király a Herthához került - '96 tavaszán -, Fiedler élvezte a bizalmat, de talán minden idők leggyengébb produkcióját nyújtotta, és hét meccs után kikerült a kezdőcsapatból. Király átvette az örökét, és tavalyelőtti sérülését leszámítva mindvégig ő állt a gólvonalon. Fiedler néhány meccsen kapott bizalmat, aztán a Haladás egykori játékosa újra kivívta az egyes mezt.

Az egyik berlini újság a helyzettel kapcsolatosan megjegyzi, hogy a válogatott kapitánya feleslegesen utazik Brémába, ha meg akarja nézni a magyar kapust, mert nem fog lehetőséghez jutni, így csak Lisztest láthatja.

Király szerződése a nyáron jár le.