Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Jövőre visszavonul a világ legjobb futballbírója

2004.01.19. 18:54
A kopasz Collina negyvenöt évesen kénytelen lesz abbahagyni a játékvezetést, bár ha tehetné, még évekig folytatná pályafutását.
A világ pillanatnyilag legjobb játékvezetője, Pierluigi Collina bejelentette, jövőre befejezi karrierjét.

A Puhl Sándorhoz hasonlóan négyszer a világ legjobbjának választott olasz futballbíró nem önszántából vonul vissza: a FIFA, az UEFA és az Olasz Futballszövetség szabálykönyve negyvenöt évben szabta meg a játékvezetők felső korhatárát.

A futballisták szerencsésebbek

"Jövő júniusban, amikor betöltöm a 45. életévem, a szabályok miatt befejezem a bíráskodást. Hangsúlyozom, a korhatár miatt vonulok vissza, ha tehetném, még évekig vezetnék meccseket. A futballisták szerencsésebbek, ők addig játszanak, amíg kedvük tartja. Elég csak Dino Zoff vagy Roberto Baggio teljesítményét nézni, a kapus például negyvenévesen lett világbajnok. A bírók persze mindig szem előtt tartják a szabályokat, ezért természetesen én is abbahagyom 2005-ben " - nyilatkozta a sportal.it internetes oldalnak Collina.

A tar feje miatt is híressé vált bíró olyan meccseket vezetett, mint az 1996-os olimpiai futballdöntő vagy a 2002-es vb-finálé.