Auguszta
-3 °C
2 °C

Szerdán nevezi meg Matthäus a segítőit

2004.01.20. 15:39
A magyar válogatott német szövetségi kapitánya nem titkolózik tovább: elárulja, milyen szakmai stábbal kívánja kijuttatni a válogatottat a vb-re.
A december 14-én a magyar válogatott szövetségi kapitányává kinevezett német világbajnok, Lothar Matthäus eddig meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott arról, kik lesznek segítői. Annyit árult el, hogy három szakember fogja segíteni a munkáját, és hogy németül beszélő trénerek lesznek mellette a kispadon.

László, Détári, Nyilasi vagy más?

A korábbi találgatások alapján a Mönchengladbach utánpótlás edzőjének a székelyudvarhelyi születésű László Csabának van a legnagyobb esélye a pályaedzői poszt betöltésére. (A sajtó rajta kívül Détári Lajos és Nyilasi Tibor esetlegeses szerepvállalásáról cikkezett.)

Matthäus egyébként maga jelenti be segítőit - ő is jelölte ki munkatársait -, akik közül többen ott is lesznek a szerda délelőtt tíztől kezdődő MLSZ-székházbeli sajtótájékoztatón. A nevek azonban egyelőre titkosak.

Az örmények ellen irányít először a szakmai stáb

Matthäus február 19-én egy ciprusi torna keretében, Örményország ellen debütál a kispadon. Az egykori aranylabdás célja, hogy a magyar válogatott ott legyen a 2006-os német világbajnokságon. Ellenfeleink: Svédország, Horvátország, Bulgária, Izland, és Málta.