Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Babos négy évig a Feyenoordé

2004.01.22. 20:19
A klub honlapjának híre szerint Babos Gábor a nyártól négy évig a Feyenoord labdarúgója lesz, miután szerződése lejár a NAC Bredánál, és nyáron ingyen igazolhatóvá válik. A 2002-ben UEFA Kupa-győztes klub jelenleg a negyedik a holland bajnokságban.
A 29 éves kapus - aki szerepel Lothar Matthäus szövetségi kapitány szerdán kihirdetett negyvenes keretében - így együtt dolgozhat az egyesülethez visszatérő legendás Ruud Gullittal, aki szintén a mostani bajnokság után kerül Rotterdamba vezetőedzőként.

A Feyenoord a negyedik a bajnokságban

A 2002-ben UEFA-Kupa győztes Feyenoord jelenleg a negyedik a holland bajnokságban, a Bajnokok Ligája-selejtezőt jelentő második helytől kilenc pont a hátránya. Az idei UEFA-sorozatban a cseh Teplice verte ki a hollandokat.

A 29 éves, 14-szeres válogatott kapus Magyarországon a soproni klub játékosaként szerzett hírnevet, majd az MTK-ban szerepelt. Jelenlegi csapatát 2000 óta erősíti. A Feyenoordnál az elmúlt évtizedekben már játszottak magyarok: a 80-as években az olimpiai csapat jelenlegi szövetségi edzője, Róth Antal, valamint a rotterdami szurkolók körében ma is nagy népszerűségnek örvendő Kiprich József. Néhány éve volt már magyar kapusa az egyik legnépszerűbb holland klubnak, de Petry Zsolt csupán a kispadot koptatta a lengyel Jerzy Dudek mögött.

Már egy éve kéri a Feyenoord Babost

Babost már egy évvel ezelőtt is szóba hozták a patinás együttessel, de a szerződés csak most jött létre, amikor már nem kell kivásárolni őt a tavalyi bajnokság ötödik helyezettjétől, a jelentős adósságállományt felhalmozó Bredától.