Szilárda
0 °C
6 °C

Összeesett a pályán és meghalt Fehér Miklós

2004.01.26. 01:48
Fehér Miklós, a Benfica huszonötszörös válogatott magyar csatára a Guimaraes elleni idegenbeli portugál bajnoki labdarúgó-mérkőzés hosszabbításában váratlanul összeesett, s az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. A portugál SportTV értesülése szerint a csatár szívinfarktusban halt meg.
Fehér Miklós
Posztja: csatár
Született: 1979. július 20., Gyôr
Magassága, súlya: 186 cm, 84 kg
Válogatottság/gólok: 25/7
Klubjai: Győr (1994-98), Porto (1998-99), Salgueiros (1999), Porto (2000), Braga (2000-01), Porto (2001-02), Benfica (2002-)
Legjobb eredménye: portugál bajnok (1999), kétszeres portugál Szuperkupa-győztes
Nem tudtak segíteni az orvosok Fehér Miklóson, a Benfica huszonötszörös válogatott magyar csatárán, aki csapat a vasárnapi mérkőzésén esett össze. A magyar játékost José Antonio Camacho a hatvanadik percben cserélte be az idegenbeli találkozón, és a hosszabbításban - miután gólpasszt adott - rosszul lett. A felvételek tanúsága szerint, a sárga lapot kapott, mosolygó csatár előbb megfogta térdét, majd hanyatt esett. Csapattársai azonnal odarohantak hozzá, s egyikük tartotta a fejét, nehogy Fehér lenyelje a nyelvét. Az orvosok újraélesztéssel próbálkoztak, majd a városi kórházba szállították.

Kétszer indították újra a szívét

Balla János, Magyarország lisszaboni nagykövete a távirati irodának azt nyilatkozta, hogy Fehérnek már a pályán megállt a szíve, ekkor még az orvosok sikeresen újraéleszették. A mentőautóban ez újra sikerült nekik, de a harmadik szívleállás, már a kórházban, végzetesnek bizonyult.

Mosolygott, mielőtt összesett

Eközben - mint az a televíziós közvetítésből kiderült - a két együttes játékosai és a szurkolók is döbbenten, könnyeikkel küszködve figyelték az eseményeket. Többen térdre rogytak, s imádkozni kezdtek. Az egykori spanyol válogatott kapitány, Camacho futballistáival együtt zokogott.

Az AFP jelentése szerint több tucat szurkoló gyűlt össze a guimaraesi kórháznál, ahol Fehéren próbáltak segíteni.

A játékvezető azonnal lefújta a mérkőzést, amelyet így Fehér csapata Fernando Aguiar góljával 1-0-ra megnyert.

Bozóky: Komoly veszteség érte a magyar futballt

Tekintse meg képeinket!
A Magyar Labdarúgó Szövetséget is megdöbbentette a fiatal játékos halálhíre. A szövetség úgy határozott, hogy hétfőn délután 14 órakor a Puskás Ferenc Stadion melletti emlékműnél búcsúztatja el sok magyar labdarúgó szurkoló kedvencét, Fehér Miklóst.

"Megdöbbenéssel fogadtam a hírt, rendkívül tragikus, ami történt. Nehéz ilyenkor bármit is mondani, idő kell ahhoz, hogy feldolgozzam. Komoly veszteség érte a magyar futballt, hiszen egy fiatal, nagyon tehetséges játékos távozott az élők sorából, aki még fényes jövő előtt állt" - mondta Bozóky Imre a szövetség elnöke. Hozzátette: lélekben mindannyian Fehér Miklós családjával vannak ezekben a nehéz órákban.

A sportminiszter, Gyurcsány Ferenc táviratban fejezte ki részvétét a családnak.