Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Halál egyenesben - emlékezik a portugál sajtó

2004.01.26. 12:07
Vezető helyen, drámai képekkel illusztrált, gyászkeretes cikkekben számol be a hétfői portugál sajtó Fehér Miklós tragédiájáról.
A sportlapok fekete színekkel nyomott címlapjukkal külön is jelezni kívánták, hogy a portugál labdarúgás egésze gyászolja a Benfica magyar játékosát.

Közülünk való halálát siratjuk

Az A Bola "Fehér Miklós utolsó mosolya" aláírással azt a fotót publikálja róla, amelyen a futballista - közvetlenül az előtt, hogy összeesett volna - mosolyogva veszi tudomásul a sárga lapos figyelmeztetést, amelyet a játékvezetőtől kapott.

A Récord "Gyászolunk" című írásában úgy fogalmaz, hogy "egy közülünk való halálát siratjuk".

Camacho, csapattársak

Tekintse meg képeinket!
Az O Jogo négy felvételt közöl ama drámai pillanatokat megörökítve sorozatában, amint a guimaraesi Don Afonso-stadionban a magyar futballista lerogyva elterül a füvön.

A Diario de Noticias a "Halál egyenesben" címet adta anyagának, amelyben a Benfica spanyol edzőjéről készült felvételen a játékosát sirató José Antonio Camacho, a Público fotóján pedig a füvön fekvő Fehér Miklósnak azonnali orvosi segítséget sürgető csapattársak láthatók.

Könnyek Fehérért

A földön elterült 24 éves magyar futballistát ábrázoló drámai felvétellel a címlapján jelent meg a Jornal de Noticias is, a Correio da Manha pedig a kétségbeesett játékostársakat mutató három fotót mellékelt a tragédiáról készült beszámolójához, amelynek a "Könnyek Fehérért" címet adta.

Az A Capital fekete-fehér felvételével ugyancsak vezető helyen tudatja olvasóival Fehér Miklós halálhírét.

Megrendült vezetők

"Senki sem akar ilyen hírt közölni. Mindannyian mélyen megrendültünk és először is szeretnénk mély együttérzésünket kifejezni a családnak. Az egész Benfica és valamennyi támogatója gyászolja Fehér Miklóst" - mondta a lisszaboni klub kommunikációs igazgatója, António Cunha Vaz.

"A portugál labdarúgó szövetség részéről szeretném kifejezni mély bánatomat. Az élet tele van igazságtalan helyzetekkel, és mindannyiunk gondolatai most a családdal és Fehér barátaival vannak" - nyilatkozta a Gilberto Madaíl, a portugál szövetség elnöke.

"Szörnyű, hogy ilyen megtörténik a pályán. Amint összeesett, azonnal tudtam, nagy baj történt, de csak annyit tehettem, hogy rögtön hívtam mindkét csapat orvosait" - írta le a történteket Olegário Benquerenca, a Guimaraes-Benfica mérkőzés játékvezetője.