Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Elégedett a válogatott sorsolásával Matthäus

2004.01.27. 14:40
Négyórás egyeztetés után kialakult a magyar labdarúgó válogatott vb-selejtezőinek sorrendje. Ennek értelmében Lothar Matthäus együttese Horvátországban kezdi meg a szereplését és a horvátokkal zárja a selejtezősorozatot.
Kedden délelőtt Máltán találkoztak a 8. európai selejtezőcsoport csapatainak képviselői, hogy kialakítsák a világbajnoki csoport menetrendjét. A mintegy négyórás megbeszélésen kialakult csoportbeosztásról Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára tájékoztatott.

A menetrend kapcsán Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta: "Igaz, nem lesz egyszerű a program eleje a mieink számára, de azért elégedett vagyok, mert nem nagyon tér el a menetrend a mi általunk javasolttól. Nehéz három meccsel indul a sorozat, de minden találkozót nagyon komolyan fogunk venni, és motiválni fogja a játékosokat, hogy még az ősz folyamán játszhatunk a horvátokkal, Izlanddal és a svédekkel."

A válogatott a tavasszal több előkészületi mérkőzést is játszik. Február közepén Cipruson vesz részt egy hatcsapatos tornán, amely három mérkőzést jelent. Azonban itt még csak az örmények elleni találkozó a biztos, a többi összecsapás ennek a találkozónak az eredményétől függ.

A folytatásban március 21.én Wales (itthon), majd április 25.-én Japán (itthon) következik. Április 29-ére még nincs ellenfél, csak az tűnik biztosnak, hogy hazai környezetben szeretne játszani Matthäus. Júniusban két mérkőzés vár legjobbjainkra, másodikára még nincs ellenfél, míg hatodikán Németországban lépnek pályára legjobbjaink.

2004. szeptember 4.
Horvátország-MAGYARORSZÁG

2004. szeptember 8.
MAGYARORSZÁG-Izland

2004. október 9.
Svédország-MAGYARORSZÁG

2004. november 17.
Málta-MAGYARORSZÁG

2005. március 30.
MAGYARORSZÁG-Bulgária

2005. június 5.
Izland-MAGYARORSZÁG

2005. szeptember 3.
MAGYARORSZÁG-Málta

2005. szeptember 7.
MAGYARORSZÁG-Svédország

2005. október 8.
Bulgária-MAGYARORSZÁG

2005. október 12.
MAGYARORSZÁG-Horvátország