Ágnes
-1 °C
2 °C

Egy percre megállt Portugália

2004.01.29. 19:26
Csütörtökön Portugália-szerte egyperces gyászszünettel emlékeztek Fehér Miklósra. Az MLSZ a hétfő hajnalban elhunyt csatár emlékének ajánlja a következő válogatott-meccset. A család mindenkinek megköszönte az együttérzést.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) úgy határozott, hogy a legközelebbi hazai válogatott mérkőzést a hétfőn hajnalban elhunyt Fehér Miklósnak ajánlja. Egyben felkéri a ligákat és a területi szervezeteket, hogy a terembajnokság hétvégi hatos döntőjén, majd az első bajnoki forduló valamennyi találkozóján egyperces néma tiszteletadással adózzanak a magyar csatár emlékének.

A MLSZ megköszönte az együttérzését mindazoknak, akik írásban, szóban, e-mailben, személyesen, vagy az internetes weboldalak chat-rovatain keresztül lerótták kegyeletüket az Benfica csatárának tragikus halála után.

Fehér Miklós személye egységbe forrasztotta az embereket

"Labdarúgást kedvelők és attól tartózkodók, fiatalok és idősebbek, nők és férfiak tízezrei emlékeztek a magyar nemzeti tizenegy, a Benfica kiváló játékosára. A tragédia, Fehér Miklós személye olyan egységbe forrasztotta az embereket, amelyet a labdarúgás kapcsán korábban nem tapasztalhattunk. A szeretet, az együttérzés megnyilvánulása, Fehér Miklós emléke arra kötelez bennünket, hogy ezt az érzést, ezt az egységet vigyük tovább a labdarúgás környezetében éppúgy, mint a közéletben. Viselkedjünk Fehér Miklóshoz méltóan a lelátókon, a válogatott és bajnoki mérkőzéseken!" - szerepel a szövetség közleményében.

Fehér Miklós halála nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is mély megrendülést keltett. Klubja, a Benfica bebizonyította, hogy nemcsak eredményei alapján tartozik a legkiválóbbak közé. Joseph Blatter FIFA-elnök, Lars-Christer Olsson UEFA-főigazgató, valamint a portugál, az andorrai, a belga, a bolgár, a ciprusi, az észt, a fehérorosz, a görög, a horvát, az izlandi, a lengyel, a lett, a máltai, a román, a svéd, a szlovák, a szlovén, és a török szövetség fejezte ki részvétét, s próbált a megváltoztathatatlan helyzetben vigaszt nyújtani.

Egész Portugália Fehért gyászolja

Csütörtökön helyi idő szerint fél hatkor (magyar időben fél hétkor) órakor egyperces gyászszünetet tartott Portugália, hétfőre virradóra pedig újabb megemlékezést tart Fehér Miklós tiszteletére.

Fehér Miklós családja is köszönetet mondott mindazoknak, akik a családdal, hozzátartozókkal és a barátokkal együtt gyászolnak és osztoznak mérhetetlen fájdalmunkban. "Aki valaha velünk volt, soha nem lesz egyedül, itt hagy magából egy keveset és belőlünk is elvisz egy darabot" - írta a család.