Auguszta
-4 °C
2 °C

Lemondott Gyulay Zsolt

2004.01.30. 16:49
A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Gyulay Zsolt benyújtotta lemondását az Újpest Futball Club ügyvezetői igazgatói posztjáról. Gyulay a klub hivatalos honlapján távozását a csapat nem megnyugtató anyagi helyzetével és egészségi állapotával indokolta.
Gyulay Zsolt 2000 tavaszán a Magyar Olimpiai Bizottság igazgatói posztjával hozták kapcsolatba, de azt a pozíciót végül Molnár Zoltán töltötte. Gyulay 2000 őszén került vissza korábbi sikerei színhelyére, de csak 2001 márciusától töltötte be az ügyvezetői tisztséget. (Bérczy Balázs ellenében szavazott neki bizalmat a vezetőség.) Gyulay ily módon kivette a részét a 2002-es Magyar Kupa-győzelemből, más számottevő eredménynek nem volt részese.

Gyulay a klub hivatalos honlapján így indokolta lemondásának okait. "Szándékom nem újkeletű. Még tavaly megfogalmaztam a tulajdonosoknak, hogy amennyiben január 31-ig nem rendeződik megnyugtatóan a klub anyagi helyzete, akkor nem vállalom tovább ezt a pozíciót. Az utóbbi időben már az egészségem is kárát látta a mindennapos idegőrlő munkának, és őszintén szólva a velem kapcsolatos negatív szurkolói visszajelzések is eléggé megviseltek."

Az Újpest anyagi helyzete az állami vállalatok támogatásának megszűnésével rendült meg, azóta nem is sikerült talpra állnia. Úgy tűnik, még annak ellenére sem, hogy a csapat válogatott egyben legértékesebb játékosát, Tokody Tibort a napokban eladták a Bundesliga másodosztályában első helyen álló Oberhausennek.

Gyulay hozzátette, menedzserként a jövőben is kész az Újpest sikereiért tevékenykedni.