Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

A Debrecen megvédte terembajnoki címét

2004.02.01. 17:47
A házigazda Debrecen sikerével zárult a terembajnokság döntője. Dombiék az elődöntőben a Sopront, a döntőben a Győrt múlták felül. A bronzérmet a hatos döntő egyetlen fővárosi csapata, a Ferencváros szerezte meg.
Az első elődöntőben a Győr három perc alatt kétgólos előnybe került a Ferencvárossal szemben, azonban a fővárosi zöld-fehérek hamarosan szépíteni tudtak. A második játékrészben több helyzet adódott mindkét kapu előtt, és hét perccel a lefújás előtt a győriek szereztek újabb gólt. A Fradi minden mindegy alapon kitámadott és az utolsó két percben szerzett két góllal egyenlíteni tudtak. A szétlövés során Leandro és Sasu is hibázott, míg a túloldalról csak Nagy hagyta ki a büntetőt.

Éger súlyos sérülést szenvedett

A másik elődöntőben a hazai pálya előnyét élvező debreceniek Dombi és Kiss révén kétgólos előnybe kerültek, majd a mikor a soproniak számára felvillant az egyenlítés lehetősége, Sándor Tamás eldöntötte a találkozót. A debreceniek azonban nem örülhettek felhőtlenül sikerüknek, mert védőjük Éger egy ütközés során járomcsont-törést szenvedett.

Az ötödik helyért vívott találkozón a nagypályás bajnokság listavezetője a Siófok kétszer is hátrányba került az NB II-es Szegeddel szemben de mindkétszer sikerült egyenlíteniük. A büntetőpárbaj során jobban összpontosított az élvonalbeli együttes, így 7-6-os (!) összesítéssel megszerezte az ötödik helyet.

A bronz a Fradié

A bronzmeccsen két csalódott együttes összecsapása a nap talán leggyengébb meccsét hozta. A Fradi az a második félidő legelején Gera góljával került előnybe, majd Grósz öngólja biztosította be a zöld-fehérek harmadik helyét. A Fradi az eddigi négy terembajnokságon, minden alkalommal a harmadik helyen végzett.

Indulatos döntő

A döntőben hamar előnybe került a Loki, és a győriek az első félidőben nem sok zavart okoztak Balogh kapuja előtt. A második játékrész jóval nagyobb iramot hozott az előzőnél és Dombi szép góljával gyorsan növelték előnyüket. A Győr azonban nem adta könnyen magát és Nagy Tamás révén még ugyanabban a percben szépítettek.

A találkozó vége felé elszabadultak az indulatok, a győriek szabályosnak tűnő gólját érvénytelenítette Bede játékvezető. Az utolsó percre a Győr a kapusát is lehozta, azonban így sem sikerült egyenlíteni. A Debrecen sikerével megvédte tavaly szerzett terembajnoki címét.

Eredmények:
Elődöntők:
Győr-Ferencváros 3-3 (büntetőkkel 5-4)
Böjte (1.), Oross (3.), Németh N. (18.), ill. Leandro (7.), Gera (23.), Balogh (24.)

Debrecen-Sopron 3-1
Hanák (20.), ill. Dombi (7.), Kiss Z. (16.), Sándor T. (22.)

Az 5. helyért:
Balaton FC-Szeged FC 2-2 (büntetőkkel 7-6)
Kulacsik (6.), Csúri (15.), ill. Vörös (11., 19.)

A 3. helyért:
Ferencváros- Sopron 2-0
Gera (13.), Grósz (20., öngól)

A döntőben:
Debrecen-Győr 2-1
Szatmári (3.) Dombi (15.) ill. Nagy T. (16.)