Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Illés a Haladáshoz szerződött

2004.02.02. 18:35
Az MTK futballistája, Illés Béla kilenc év után hagyja el a budapesti klubot, amely valószínűleg anyagi okok miatt döntött az eladása mellett. Illés azonnal csatlakozik új csapatához, kedden már a szombathelyiekkel utazik edzőtáborba.
"Hosszas egyeztetéseket követõen eldõlt, hogy Illés Béla végleg visszatér anyaegyesületéhez, a Haladáshoz" - jelent meg hétfőn délután az MTK Hungária hivatalos honlapján.

Kell a pénz az MTK-nak

Garami az MTK-hoz tart
Az nsonline.hu értesülése szerint Garami József kedden aláír az MTK-hoz, és a klub szakmai igazgatója lesz. A Nemzeti Sport honlapjának információi szerint Garami hétfőn tárgyalt, majd egyezett meg a kék-fehér klub vezetőivel. A 65 éves szakember a 2003-04-es bajnoki szezon őszi idényének végéig a Ferencváros vezetőedzője volt.
A volt hatvannégyszeres magyar válogatott középpályás kilenc szezon után hagyja el a budapesti klubot, valószínűleg anyagi okoból: Illés szerződése a kék-fehér klubbal nyáron járt volna le, ám a hosszabbítás helyett az eladása mellett döntöttek a klubvezetők.

Ezt támasztja alá Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatójának közleménye is: "Sajnos a klub jelenlegi helyzete nem tette lehetõvé, hogy Illést továbbra is megtartsuk, ráadásul a klubbal kötött szerzõdése nyáron amúgy is lejárna". (Fülöp az átigazolási összegről nem beszélt.)

Egervári Sándor, az MTK edzője szomorúan fogadta legjobb játékosának az eladását.

" Megértem a vezetés döntését"

"Nagyon szomorú vagyok. Illés Béla több volt annál mint egy csapatkapitány. Õ volt az MTK szíve, a csapat motorja és agya. Egy jelképünket veszítettük el a távozásával" - mondta a klub honlapjának a szakember.

Maga a játékos elmondta, sajnálja, hogy el kell költöznie a Hungária körútról, de hansúlyozta, az MTK-val egyetértésben válik meg a klubtól.

"Abszolút korrekt módon váltunk el az MTK-val, s akármennyire rossz érzés, megértem a vezetés döntését. Az MTK-hoz a lehetõ legszebb emlékek kötnek. Számos bajnokságot, kupát nyertem a csapattal, nemzetközi mérkõzéseken bizonyíthattam, stabil válogatott játékos lettem" - nyilatkozta az mtkhungaria.hu-nak Illés.

A középpályás azonnal csatlakozik egykori csapatához, kedden már edzőtáborba utazik a zöld-fehér klubbal. A szerződése másfél évre szól.