Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Nem focizott, csak verekedett az Inter védője

2004.02.02. 01:44
"Már a meccs alatt arra bíztatta a társait, hogy rúgjanak le engem, a lefújás után pedig egyszerűen behúzott egyet nekem" - mondta a kamerába a vérző szájú sienai Bruno Cirillo, akit az interes Marco Materazzi az öltözőfolyosón ütött meg az Inter-Siena olasz bajnoki futballmeccs után.
"Ezt tette velem Materazzi" - mutatta a Sky Sport tévécsatorna kamerájának vérző és feldagadt ajkát Bruno Cirillo, a Siena védője, néhány perccel a 4-0-ra végződött Inter-Siena olasz bajnoki futballmérkőzés lefújása után.

"Kilyvel akart lerúgatni"

A hátvédet Marco Materazzi, az Inter védője, aki a mérkőzésen pályára sem lépett(!), az öltözőbe menet ütötte meg.

"Materazzi már a meccs alatt arra biztatta Kily Gonzalezt, hogy rúgjon fel engem, a lefújás után pedig egyszerűen megtámadott. Az egyik partjelző mindent látott, remélem, lesz folytatása az ügynek" - mesélte el a tévénézőknek Cirillo az egész történetet.

Folytatása pedig biztosan lesz az esetnek, már csak azért is, mert a támadó egy pillanatig sem tagadta, amit tett, bár hangsúlyozta, provokálták, és már meg is bánta, hogy megütötte az ellenfelét.

"Nem szabadott volna megtennem"

"Sajnálom, olyasmit tettem, amit nem szabadott volna. Bocsánatot kérek Cirillótól, ha megbüntetnek, azt is elfogadom" - sajnálkozott nem sokkal később Materazzi.

Szemtanúk szerint a találkozó alatt Materazzi a Siena védői ellen uszította a pályán lévő csapattársait, erre akart magyarázatot kapni Rossi, D'Aversa, Taddei és Cirillo - kvázi a Siena teljes védelme - az öltözőbe menet. Materazzi viszont válasz helyett egy jól irányzott ütéssel felelt.

Az Inter új elnöke, Giacinto Facchetti és a nem rég lemondott presidente, Massimo Moratti az eset után azonnal a Siena öltözőjébe siettek, hogy bocsánatot kérjenek a vendégcsapat vezetőitől az incidensért.

Az Inter biztosan büntetni fog

"Materazzi már elnézést kért, persze ő is tudja, hogy ennyivel nem úszhatja meg. Az Inter mindenképpen megbünteti őt, még ha provokálták is, verekedéssel semmit nem lehet elintézni" - jelentette ki Facchetti.

Két hete a Reggina-Lecce bajnokin volt verekedés, akkor a calabriai Baiocco és a leccei Chevantón között volt egy kisebb ütésváltás, de annak nem lett folytatása, a két játékos percekkel később kibékült egymással.