Mátyás
-6 °C
1 °C
Gyorskorcsolya
Percről Percre

Lisztes távozik Brémából

2004.02.03. 17:16
A Bundesliga jelenlegi listavezetője, a Werder Bremen vezetése nem tudott megegyezni a magyar válogatott középpályásával, Lisztes Krisztiánnal szerződésének meghosszabbításáról. A játékos így feltehetően távozik a csapattól, következő klubja a Schalke lehet.
Lisztes Krisztián 2001 nyarán három és fél millió márkáért szerződött a Stuttgarttól Brémába, és azonnal stabil helyet vívott ki magának, az osztrák Andreas Herzogot szorította ki a kezdőből. A gárda alapembere lett, még a négyfős játékostanácsba is beválasztották, ami külön elismerésre méltó, hogy egyedüli idegenlégiósként.

Egy nagyon jó szerződést nem fogadott el

Lisztes szerződése viszont az idény végén lejár, és már ősszel élénk érdeklődés mutatkozott olasz kluboktól, az UEFA-Kupában még érdekelt, a bajnokságban ugyanakkor kieső helyen álló Perugia is le akarta igazolni, és a Sampdoria is szívesen látná soraiban. Később a spanyol Mallorcával hozták hírbe a tekintélyes német szaklap, a Kicker őszi osztályzatai alapján az irányítók között a tizedik helyre rangsorolt futballistát.

A 28 éves irányító azonban jelezte, számára a jelenlegi listavezető Werder a legfontosabb, és nem zárkózott el szerződésének meghosszabbításától. Klaus Allofs sportigazgató viszont a Kickernek azt nyilatkozta, hogy elképzeléseik nem találkoztak. "Egy nagyon jó szerződést tettünk Krisztián elé, de ő nem fogadta el" - jelentette ki. Allofs hozzáfűzte: részükről aligha várható módosítás, nem tudnak több pénzt adni, így Lisztes feltehetően távozik a Weser-parti csapattól.

Lisztes követi a brazil Ailtont?

Úgy hírlik, a válogatott középpályás a Schalkéhoz tart, amelyik az ősszel már két Werder-játékost is szerződtetett, a góllövő lista vezetőjét, a brazil Ailtont, és a szerb védőt Krsztajicsot. Ailtonnak állítólag évi két és félmillió eurót ad a Schalke, ami a jelenlegi fizetésének, 900 ezer eurónak közel a háromszorosa.