Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Győzelemmel búcsúzott Fehértől a Benfica

2004.02.04. 09:58
A vasárnapról keddre elhalasztott bajnoki mérkőzésen valamennyi Benfica-játékos Fehér nevével ellátott mezben lépett pályára az Academica Coimbra ellen. A melegítés alatt az 55 ezer néző egy Fehérről készült összeállítást láthatott. A találkozót 2-0-ra nyerte a 24 évesen elhunyt 25-szörös válogatott magyar csatár egykori csapata.
Kétgólos győzelemmel búcsúzott el a magyar idő szerint múlt hétfőn elhunyt Fehér Miklóstól a Benfica labdarúgócsapata. A lisszaboni együttes a válogatott csatár halálát követően több mint egy hétig nem lépett pályára, kedden aztán a portugál bajnokság 20. fordulójának zárómérkőzésén Zahovic (28.) és Mauricio (66.) góljával nyert az Academica Coimbra ellen.

Összeállítás Fehérről

A Benfica játékosai, akiknek a mezén a szokásos szám felett ezúttal Fehér neve szerepelt, a találkozó kezdete előtt egymás kezét fogva egyperces gyászszünettel emlékeztek a magyar futballistára, aki a január 25-i, Guimaraes elleni mérkőzésen hirtelen összeesett, majd a kórházba szállítás után elhunyt.

A csapat új stadionjába kilátogató, mintegy 55 ezer szurkoló a melegítés alatt Fehér Miklósról készült összeállítást követhetett figyelemmel két óriáskivetítőn. A lelátón több helyen a magyar játékos protréja, illetve nevével ellátott transzparens volt látható.

A meccs után Jose Antonio Camacho, a lisszaboniak spanyol vezetőedzője a következőképpen emlékezett: "Fehér mindig velünk lesz! Az öltözőben és a pályán is, mindenhol a Benficában."

A harmadik helyen áll a Benfica

Az Academica magyar játékosa, Buzsáky Ákos a második félidő 68. percében állt be, de nem ment neki a játék. A találkozóra eredetileg vasárnap került volna sor, de a tragédia miatt két nappal elhalasztották. Az UEFA-Kupában még érdekelt Benfica a bajnokságban a harmadik helyen áll, hátránya az éllovas Portóval szemben kilenc pont.