Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Babosék bejutottak a Holland Kupa elődöntőjébe

2004.02.06. 09:40
Hatalmas bravúrt hajtott végre a három magyart is soraiban tudó NAC Breda a Holland Kupa negyeddöntőjében, miután idegenben jutott tovább a bajnoki címvédő PSV Eindhoven ellenében.
Hollandiában már az is hatalmas meglepetést jelentett, amikor a Holland Kupa nyolcaddöntőjében a NAC Breda idegenben búcsúztatta az Ajax együttesét. A folytatásban a három magyar játékost (Babos, Fehér, Pető) is soraiban tudó csapat, pechjére ismét idegenben lépett pályára, a legerősebb együttes, a bajnoki címvédő PSV Eindhoven ellen.

A bredaiak nem ijedtek meg nagynevű ellenfelüktől és már a találkozó elején több veszélyes helyzetet teremtettek a hazaiak kapuja előtt. Az eindhovenieket meglepte a bátor kezdés és meglepettségük csak nőtt, amikor a huszonegyedik percben Fehér beadása után Bukari a kapuba fejelte a labdát.

A gól alapjaiban változtatta meg a játék képét, a hazaiak heves rohamokkal, míg Petőék gyors kontrákkal kísérleteztek. Azonban a legerősebb összeállításában pályára lépő bajnok nem tudta bevenni a remek formában védő Babos kapuját. A Bredának nem kell attól tartania, hogy a harmadik holland sztárcsapat, a Feyenoord - a magyar kapus következő klubja - ellen játszanak az elődöntőben, ugyanis a rotterdamiakat a Twente búcsúztatta a negyeddöntőben.

Holland Kupa, negyeddöntők
Eredmények:
PSV - NAC Breda 0-1
Utrecht - Heracles 3-2
Twente - Feyenoord 3-1
Sparta Rotterdam - NEC Nijmegen

Az elődöntők párosítása:
Twente - NAC Breda

Sparta Rotterdam - Utrecht