Ervin
14 °C
22 °C

Szabics kimaradhat a Stuttgart kezdőjéből

2004.02.06. 11:21
Vasárnap a Bundesligában Hertha-Stuttgart meccs következik, így akár három magyar játékos is egyszerre pályára léphetne a berlini Olimpiai-stadionban. Dárdai kezdő lesz, Király viszont sérült, míg Szabics helyett valószínűleg egy új szerzeményt szerepeltet majd Felix Magath, a vendégcsapat edzője.
A múlt heti Bremen-Hertha összecsapás után szombaton ismét magyar meccset rendeznek a Bundesligában.

Egy 22 éves svájci helyettesítheti Szabicsot

Dárdai Pál és Király Gábor klubja, a Hertha ezúttal Szabics Imre csapatával, a Stuttgarttal találkozik Berlinben, de az már egyáltalán nem biztos, hogy magyar játékosok a pályán is szembe kerülnek egymással. A kapus, Király már hetek óta sérült, és még mindig nem gyógyult meg, ezért a berliniek kapujában Jens Fiedler kezdhet. A másik magyar Hertha-légiós viszont szinte biztosan ott lesz a gyepen a kezdő sípszó pillanatában.

Szabics Imre, a stuttgartiak csatára viszont aligha. A Sport Bild című német hetilap beharangozója szerint a 22 éves támadó nem kerül a kezdőcsapatba, hanem Marco Streller kap lehetőséget Kurányi ékpárjaként. A 195 centiméter magas, 22 esztendős, FC Baselből érkezett svájci játékos először lehet kezdő a Stuttgartban.

Nem biztos viszont, hogy az első perctől lehetőséget kap Hakan Yakin, aki szintén a Baseltől érkezett a piros-fehérekhez a téli szünetben. A török származású Yakinnak a 34 éves Horst Heldt posztján lenne a legjobb helye a csapatban, a veterán középpályás viszont remekül játszott az egész őszi szezonban, és a Stuttgart első tavaszi meccsén is, ezért Felix Magath edző csak nem sokkal a kezdés előtt dönt, hogy melyiküket nevezi a kezdőbe.

A második az utolsó ellen

A hazaiak minden szempontból rosszabb helyzetben vannak, mint a bajnokságban második Stuttgart: a két csapat között tizenhat hely a különbség a tabellán, Dárdaiék utolsók.

Ráadásul egy alapember, Bart Goor biztosan hiányozni fog a kék-fehérektől, mert az egyik hétközi edzésen ütközött Dárdaival és eltört a lába.

Nem valószínű tehát, hogy Hertha-sikerrel végződik a meccs, a hazaiak szinte csak a statisztikában bízhatnak: mióta 1997-ben visszajutottak az első osztályba, otthon még egyszer sem kaptak ki a Stuttgarttól.