Gusztáv
-4 °C
1 °C

A Roma lemosta a Juventust

2004.02.09. 04:53
Kapcsolódó cikkek (1)
A Roma 4-0-ra verte a torinói gárdát az olasz futball-bajnokság vasárnapi rangadóján. A hazaiak már a 13. percben megszerezték a vezetést, győzelmük egy percig sem lehetett kétséges. Totti egy, a remeklő Cassano két gólt szerzett, míg a római kapus, Pelizzoli hárította Trezeguet büntetőjét is.
Kiütéses, négygólos győzelmet aratott az AS Roma csapata a címvédő Juventus ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának rangadóján.

A fővárosiak hazai pályán Dacourt révén gyorsan, már az első negyedórában előnybe kerültek: egy szöglet után kipattanó labdát második kísérletre lőtt a bal alsó sarokba a francia játékos.

Cassano zseniálisan játszott

Az eredmény a mozgalmas első félidőben már nem változott, a fordulás után viszont Cassano zseniális megmozdulásai, illetve Montero két hibája eldöntötte a meccset.

Serie A, 20. forduló:
AS Roma-Juventus 4-0 (1-0)
g: Dacourt (13.), Totti (53. 11-es),
Cassano (70., 85.)
kiállítva: Montero (Juventus, 56.)
A bajnokság élmezőnye:
1. AC Milan 20 39-10 51 pont
2. AS Roma 20 41- 9 46
3. Juventus 20 42-25 43
Az uruguayi Juventus-védő az 53. percben 11-est érően szabálytalankodott Cassanóval szemben, miután az a büntetőterületen belül egy remek labdaátvétellel lefordult róla. A Collina bíró által jogosan megítélt tizenegyest Francesco Totti biztosan értékesítette: a római irányító a bal alsó sarkot vette célba, és lövése a kapufa tövéről pattant a remekül vetődő Buffon hálójába.

Montero három perccel később épp Tottit rúgta föl, amiért a játékvezető kiállította. A hátvéd ártalmatlan szituációban hátulról, szándékosan kaszálta el a hazaiak tízesének mindkét lábát.

A Roma hamar ki is használta az emberelőnyt, Emerson remek jobb oldalról középre rúgott labdáját Cassano belsőzte Buffon kapujába.

A Juventus büntetőből sem tudott betalálni

A Juventus viszont 3-0-nál sem adta föl, és egy pontrúgást követően büntetőhöz jutott. Collina valószínűleg visszahúzást vagy lerántást láthatott - hogy kinél, azt nem lehet pontosan tudni - ezért mutatott a tizenegyespontra.

A labda mögé Trezeguet állt, ám erősen, de pontosan középre lőtt labdáját Pelizzoli kapus lábbal hárította.

A Roma a hátralévő időben nem ült rá az eredményre, a lelkes játék a meccs legszebb gólját eredményezte. Mancini a jobb szélen egy remek kényszerítő után Cassano fejére tette a labdát, aki nem túl erős, viszont a sarokba helyezett fejessel beállította a végeredményt. (Majd örömében kettérúgta a szögletzászlót, amiért Collinától kapott egy sárga lapot.)

"Reméljük, botlanak még"

Győzelmével a bordó-sárgák három pontnyira elhúztak a Juventustól, immár egyedül állnak a második helyen, ám hátrányuk még mindig öt pont a listavezető Milan mögött.

Francesco Totti, a Roma kapitánya a lefújás után felejthetelen győzelemről és bajnoki reményekről beszélt.

"Gyönyörű, és nagyon fontos győzelmet arattunk, ez az este felejthetetlen marad számunkra - értékelt a lefújás után Totti. - A szezon elején mindenki arról beszélt, hogy bajnokesélyes csapat vagyunk, viszont az utóbbi hetek gyengébb eredményei után sokan már temettek minket. Vasárnap este bebizonyítottuk, hogy nagyszerű csapatunk van. A Milan előnye jelentős, de reméljük, botlanak még, és akkor akár a bajnoki cím is összejöhet."

"Dacourt és Emerson játéka kulcsfontosságú volt"

Fabio Capello, a Roma edzője a csapatszellemben látta a győzelem okát, néhány játékost viszont külön is kiemelt.

"A győzelemnek mindenki részese, remekül játszott az összes futballistám. Cassanóval különösen elégedett vagyok, Tottival szintén, de a többiekkel is. Dacourt és Emerson munkája a középpályán kulcsfontosságú volt, egy pillanatra sem hagyták Nedvedet kibontakozni, így a cseh aranylabdás nem tudta hozni a szokásos, nagyszerű formáját" - értékelt Capello.

Marcello Lippi, a Juventus trénere egyáltalán nem lehetett elégedett, viszont nem is esett kétségbe csapata nyolcpontos bajnokságbeli lemaradása miatt.

"Del Piero sérült"

"Totti tizenegyeséig partiban voltunk, majd azonnal le akartam cserélni a két sárgalapos játékosomat, Contét és Monterot. Előbbit sikerült is, utóbbi viszont kiállíttatta magát. A nyolcpontos hátrány nagy, de nem adjuk fel" - mondta Lippi.

Az ősz szakember arról is ejtett néhány szót, miért nem nevezte még a cserék közé sem Alex Del Pierót, a Juventus talán legnagyobb sztárját.

"Nem épült fel a sérüléséből" - cáfolta Lippi azokat az értesüléseket, melyek szerint Del Piero megsértődött, amikor megtudta, hogy nem tagja a kezdőcsapatnak, ezért a kispadra sem volt hajlandó leülni.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft