József, Bánk
-6 °C
0 °C

Több újonc Matthäus ciprusi keretében

2004.02.10. 15:08
Lothar Matthäus kijelölte a labdarúgó-válogatott Ciprusra utazó keretét, melyben több újonc is szerepet kapott. A nemzeti együttes német kapitánya ezúttal eltekint a Debrecen játékosaitól, mert számára is fontos a csapat sikeres UEFA-kupa szereplése. Az első hivatalos meccsére készülő Matthäus egyébként kijelentette: nyerni megyünk Ciprusra.
Kihirdette a labdarúgó-válogatott keretét a jövő heti, Cipruson sorra kerülő hatos tornára Lothar Matthäus szövetségi kapitány. A Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ) kedden ismertetett huszonkilenc fős keret érdekessége, hogy több újonc is szerepel benne.

Győzni megyünk Ciprusra

A kapitány azonban hangsúlyozta, a folytatásban változások várhatóak, hiszen Pető és Gyepes sérülés illetve meccshiány miatt nem tagja a bővebb keretnek. Most a debreceni játékosok közül senkit nem hívott be a kapitány, lévén számára is fontos, hogy a csapat sikeresen szerepeljen az UEFA-kupában.

A kapitány a keret összetétele ellenére is kijelentette: győzni megyünk Ciprusra, meg kell nyerni a tornát. A német, holland és belga bajnokságból érkező játékosok csak az első meccsen szerepelnek, mert az UEFA csak a szerdai napot nyilvánította hivatalos játéknappá.

Bodnár, Kenesei, Kovács Péter azonban a torna végéig Matthäus rendelkezésére áll. Cipruson először Örményország - csütörtökön 14 órától - lesz az ellenfél, majd Lettországgal vagy Kazahsztánnal mérkőzünk.

Fehér Miklósnak ajánlják a Wales elleni találkozót

A sajtótájékoztatón bemutatták a válogatott új sajtófőnökét Ganczer Gábort és a csapat szakácsát, Kása Jánost is.

Ismertették a válogatott idei programját is, mely a március 31-i, Wales elleni találkozóval indul. A szövetség vezetősége ezt a találkozót szeretné Fehér Miklós emlékének szenteli, így a helyszín még bizonytalan (Budapest vagy Győr). Április 24-én vagy 25-én Japán látogat Magyarországra, míg a következő szerdán Szaúd-Arábiát látjuk vendégül.

Augusztus 18-án Skóciában szerepelnek legjobbjaink, igaz erre a napra tárgyalt a szövetség az olaszokkal is, de ők még nem akartak ilyen korán válogatott meccset játszani. (A találkozó idején még tart az athéni olimpia.)

Az utazó keret:
Kapusok:
Babos, Szűcs, Végh

Védők:
Böjte, Dragóner, Stark, Juhász, Pető Z., Komlósi, Molnár B., Fehér Cs., Bodnár, Simek, Füzi, Lőw,

Középpályások:
Bodor, Dárdai, Lisztes, Polonkai, Lendvai, Németh N., Gera, Dvéri

Támadók:
Szabics, Torghelle, Kovács Péter, Kenesei, Tököli, Kovács Zoltán

Tartalékok:
Vlaszák Tóth B., Korsós Gy., Farkas B., Mészáros, Szélesi