Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Veleszületett szívrendellenesség okozhatta Fehér Miklós halálát

2004.02.12. 13:15
Portugál törvényszéki orvosszakértők véleménye szerint, a fiatalon elhunyt magyar támadó halálát veleszületett szívrendellenesség okozhatta. A végleges orvosi vélemény azonban csak március végén lesz meg.
Január 25-e óta nem derült ki, mi okozta a magyar válogatott játékos, Fehér Miklós halálát. Mint ismert, a Benfica 24 esztendős huszonötszörös válogatott magyar csatára a Guimaraes elleni idegenbeli portugál bajnoki labdarúgó-mérkőzés hosszabbításában váratlanul összeesett, s az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. Akkor az orvosok szívinfarktusra gyanakodtak, amit azonban a boncolás kizárt.

Úgy tűnik megoldódni látszik a tragédia oka, hiszen a portugál törvényszéki orvosszakértők véleménye szerint, veleszületett szívrendellenesség okozhatta a Benfica, illetve a magyar válogatott labdarúgójának halálát.

Az AFP hírügynökség a Jornal de Noticias című lapra hivatkozva arról számolt be, hogy a tragikus eset körülményeinek kivizsgálását elrendelő illetékes minisztérium a toxikológiai elemzések eredményére vár, a boncolás végleges megállapításait tartalmazó jelentés pedig várhatóan március végéig készül el.

Lejkó Dezső, a magyar labdarúgó-válogatott volt orvosa már a haláleset után úgy nyilatkozott: négy éve rendszeresen vizsgálta Fehér Miklóst és semmilyen szívproblémájáról nem tudott.