Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Siófokról Újpestre távozott Sallói István

2004.02.14. 17:56
A Balaton FC ügyvezető igazgatója, Sallói István szombaton bejelentette felmondását a siófoki egyesületnél, miután megegyezett az Újpest FC tulajdonosaival, hogy a lila-fehéreknél tölti be a jövőben ezt a pozíciót. A Balaton-partiakkal előbb az NB I-be visszajutó, majd a klub történetében először a táblázat élére ugró sportvezető az Indexnek elmondta, gyermekkora óta kötődik a lila-fehérekhez, így nem hagyhatta ki a számára hirtelen jött felkérést.
A pénztelenségből erényt kovácsoló Sallói Istvánt siófoki sikerei kapcsán már Minarik Edének kezdték hívni futballkörökben. A jelenleg Balaton FC néven szereplő együttesnél egy éve elfogyott a pénz, és az addig is alacsony költségvetéssel dolgozó klub a megszűnés szélére sodródott. Az ügyvezető igazgató, Sallói mindenkit meggyőzött, érdemes együtt maradni, és az edzők, valamint a játékosok csökkentett fizetéssel csinálták végig a tavaszt.

Egy korszak vége

A csapat a legnagyobb meglepetésre az ötödik helyen végzett a bajnokság végén. A tovább gyengült keret miatt mindenki biztos kiesőnek tippelte az élvonal legkisebb költségvetésű klubját, de a Csertői Aurél irányította csapat az őszt az élen zárta.

Szombaton azonban Sallói lezárta a siófoki korszakát: a futballvezető bejelentette felmondását a klubnál. A fiatal menedzsernek nem a Balaton FC-ből lett elege, hanem számára visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Újpestről. A lila-fehéreknél két hete üresedett meg az ügyvezetői poszt Gyulay Zsolt lemondásával, aki azért döntött a távozás mellett, mert nem sikerült rendezni a megrendült anyagi helyzetet. Az utód kiléte eddig ismeretlen volt, szombaton azonban kiderült, Sallói István lesz a Megyeri útiak új vezetője.

Gyors döntés volt

"Két napja keresett meg Lukács Ferenc klubtulajdonos és Gyulay Zsolt, péntek éjszaka pedig megegyeztünk" - kezdte "átigazolása" történetét az Indexnek nyilatkozó Sallói. A sportvezetőt először mellbe vágta a megkeresés, de mint mondta, az első pillanatban tudta, számára a szakma csúcsa a felkérés. A Balaton FC helyzete mellett családjára is gondolnia kellett: a klubot a bajnokság közepén hagyja el, a váltás pedig költözéssel, gyerekei számára iskolaváltással jár majd.

Személyesen is kötődik az Újpesthez a korábbi válogatott futballista, hiszen gyerekként a lila-fehéreknek szurkolt, de játékosként valamiért sohasem keresték meg a fővárosiak. "Ha nemzetközi gyors jön, arra fel kell szállni", indokolta a döntést egy hasonlattal Sallói. Újpesten teljesen más célok, mint eddigi klubjánál, mondta, igaz, jelenleg az első hatba kerülésért küzd Mezey György csapata. Előbb a pénzügyi stabilitás megteremtése a feladat, majd nyáron teszik le a jövő csapatának alapjait.

A harmadik forduló különös lesz

A Siófokot elhagyó klubvezető a jövő héten eddigi munkahelyén intézi el dolgait, majd síelni megy, hogy "így vegyek lendületet az új munkámra", és ha az újpesti rt.-taggyűlés is igent mond személyére, február 28-án már újpesti ügyvezetőként akarja megtekinteni a tavaszi rajtot. A harmadik fordulóban esedékes mérkőzésről azt mondta, "valóban furcsa érzések kavarognak majd bennem, hiszen a Balaton látogat majd Újpestre."