György
16 °C
24 °C

Elutazás előtt változott Matthäus ciprusi kerete

2004.02.15. 20:32
Három sérülés miatt két újabb játékost hívott be a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Lothar Matthäus szövetségi kapitány. A német szakember bemutatkozását jelentő ciprusi tornán fellépő együttesbe Vlaszák Géza és Tóth Balázs került be. Szerdán Örményörszág elleni kezdi meg idei szereplését a válogatott.
A kapus Szűcs Lajos betegség, a középpályás Dvéri Zsolt izomszalag-szakadás, míg a védő Juhász Roland meniszkusz-sérülés miatt nem utazhat a magyar labdarúgó-válogatottal a ciprusi, nyolccsapatos tornára. Helyükre Vlaszák Gézát és Tóth Balázst hívta meg Lothar Matthäus szövetségi kapitány.

A csapat vasárnap nem sokkal éjfél előtt utazik az eseményre, a létszám azonban csak hétfőn lesz teljes, amikor Limasszolba érkezik az idegenlégiósok egy része, valamint a külföldön edzőtáborozó magyar klubok meghívott játékosai.

"A stábbal közösen hat hetet vártunk a pillanatra, hogy találkozzunk a csapattal" - mondta a szakvezető a vasárnap esti sajtótájékoztatón. "A jövő a legfontosabb, előre kell tekintenünk, így optimistán várjuk a mostani munkát" - fogalmazott Matthäus, aki hozzátette, sajnálatára egyes játékosokról le kellett mondania, például az UEFA Kupa tavaszi folytatására készülő debreceniekről, de vannak, akik betegség, vagy sérülés miatt maradnak távol. Ugyanakkor biztos abban, hogy a többiekkel is jó eredményre lesznek képesek. Még akkor is, ha a légiósok többségére csak az örmények ellen számíthat a kapitány. "Meg akarjuk nyerni a tornát, de nem csak az eredmény, a jó játék is fontos" - jelentette ki újra egyértelműen a válogatottal a déli szigeten debütáló korábbi világklasszis futballista.

A válogatott szerdán 18 órakor Örményország ellen mutatkozik be, majd másnap ugyanebben az időpontban a lettekkel vagy a kazahokkal találkozik. Szombaton a helyosztókra kerül sor, 15:30 órától a ciprusi, a román, a grúz vagy a kazah gárda lesz az ellenfél. Erről a két csoport végső sorrendje dönt. Az együttes mérkőzéseit a Sport1 televízió élőben közvetíti.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Babos Gábor (NAC Breda), Vlaszák Géza (Újpest), Végh Zoltán (MTK)
Védők: Böjte Attila (Győr), Dragóner Attila (Ferencváros), Stark Péter (Győr), Komlósi Ádám (MTK), Pető Zoltán (Matáv-Sopron)
Középpályások: Molnár Balázs (Zalaegerszeg), Fehér Csaba (NAC Breda), Bodnár László (FC Szaturn), Simek Péter (Újpest), Füzi Ákos (MTK), Lőw Zsolt (Energie Cottbus), Bodor Boldizsár (Germinal Beerschot), Dárdai Pál (Hertha BSC), Lisztes Krisztián (Werder Bremen), Polonkai Attila (Újpest), Lendvai Miklós (Charleroi), Németh Norbert (Győr), Tóth Balázs (Videoton)
Csatárok: Gera Zoltán (Ferencváros), Szabics Imre (VfB Stuttgart), Torghelle Sándor (MTK), Kovács Péter (Tromsö), Kenesei Krisztián (Kouan), Tököli Attila (Ferencváros), Kovács Zoltán (Újpest)