Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Matthäus kijelölte az örmények elleni csapatát

2004.02.17. 18:14
Szerdán megkezdődik Cipruson - többek között az Európa-bajnoki résztvevő Lettország szereplésével - az a nyolccsapatos labdarúgótorna, amelyen először irányítja majd a magyar válogatottat Lothar Matthaäus szövetségi kapitány.
A hétfő óta a szigetországban tartózkodó magyar együttes szerdán 18 órától Örményország csapatával mérkőzik, csütörtökön (18 ó) pedig - az előző napi eredményének függvényében - a lett-kazah összecsapás győztesével vagy vesztesével találkozik. A helyosztókat szombaton bonyolítják le, a két csoport azonos helyen zárt csapatai mérkőznek egymással, ezen a napon a Matthaäus-csapat 15:30-kor lép pályára.

A hétfő óta Cipruson edzőtáborozó magyar labdarúgó-válogatott tagjai kedden délelőtt taktikai megbeszélésen vettek részt. Először Bozóky Imre MLSZ-elnök köszöntötte a játékosokat, majd László Csaba másodedző tolmácsolásában Lothar Matthaäus szövetségi kapitány ismertette terveit.

Ezt követően az egykori német klasszis előbb a kapusokkal és a csatárokkal beszélgetett, majd az ebéd után a védők és a középpályások is sorra kerültek. A csapat délutáni edzésén Limasszolban már az új elemeket gyakorolhatták a futballisták, majd a kedd délutáni edzést követően Lothar Matthäus szövetségi kapitány kihirdette kezdőcsapatát az örmények elleni szerdai mérkőzésre.

A várható kezdőcsapat:
A kezdőtizenegyben nyolc idegenlégiós, valamint két újonc (Komlósi, Torghelle) kapott helyet. A kezdőcsapat (zárójelben: mérkőzés a válogatottban/gól a válogatottban):

Babos Gábor (14/0) - Komlósi Ádám (0/0), Dragóner Attila (25/0), Bodor Boldizsár (1/0) - Fehér Csaba (29/0), Dárdai Pál (39/3), Lendvai Miklós (20/0), Lőw Zsolt (13/1) - Lisztes Krisztián (47/8) - Torghelle Sándor (0/0), Szabics Imre (7/6)

Afrikai örmények

Az örmény szövetség Cipruson tartózkodó munkatársa még nem adott részletes keretet a magyaroknak, az viszont már bizonyos, hogy két afrikai születésű labdarúgó: Edel és Lombe is tagja a keretnek. Mindkét futballista 1986-ban született és a Pjunik Jereván játékosa.

A torna műsora:
Szerda:
A-csoport:

1. mérkőzés: Ciprus-Fehéroroszország, Achna 14 ó
2. mérkőzés: Románia-Grúzia, Larnaca 14 ó
B-csoport:
3. mérkőzés: Lettország-Kazahsztán, Larnaca 14
4. mérkőzés: Magyarország-Örményország, Paphosz 18 ó

Csütörtök:
A-mérkőzés: 1-es mérkőzés győztese - 2-es mérkőzés győztese
B-mérkőzés: 3-as mérkőzés győztese - 4-es mérkőzés győztese
C-mérkőzés: 1-es mérkőzés vesztese - 2-es mérkőzés vesztese
D-mérkőzés: 3-as mérkőzés vesztese - 4-es mérkőzés vesztese

Szombat:
A-mérkőzés győztese - B-mérkőzés győztese
A-mérkőzés vesztese - B-mérkőzés vesztese
C-mérkőzés győztese - D-mérkőzés győztese
C-mérkőzés vesztese - D-mérkőzés vesztese