Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Mezey György távozott Újpestről

2004.02.17. 14:02
Az egykori szövetségi kapitány, Mezey György a Vasas után az Újpesttől a téli szünetben köszönt el. Az edzőképzés hazai vezére a meggyengült játékosállománnyal indokolta távozását. Utóda Sarlós András lett.
Két hete minden a változásokról szól Újpesten. A tavaszi folytatás előtt a bajnokság nyolcadik helyén álló futballklubnál két hete - a pénzügyi bizonytalanság miatt - az ügyvezető igazgató, Gyulay Zsolt jelentette be felmondását, múlt szombaton kiderült, a Siófokról távozó Sallói István lesz az utódja, hétfőn pedig új főtámogató, a pezsgőt gyártó Walton Rt. jelent meg a Megyeri úton. Kedden a több napja rebesgetett edzőváltás is megtörtént: Mezey György felállt az Újpest kispadjáról.

Mezey György a Vasastól való távozás után két és fél elteltével vállalt újra munkát a magyar labdarúgó-bajnokságban, a nyáron fogadta el az Újpest ajánlatát. A lila-fehér együttes szereplése a bajnokság elejét leszámítva elmaradt a várakozásoktól, de az egykori szövetségi kapitány iránt nem rendült meg a vezérkar bizalma.

A téli felkészülés során azonban Mezey összeveszett a gárda rangidősével, Urbán Flóriánnal, Szanyó, Tokody és Rósa pedig elhagyta az egyesületet. A hírek szerint Kovács Zoltánnak hongkongi kérője akadt, és várhatóan ő sem marad a Megyeri úton. Mezey ezek után jelentette be, hogy a játékosállomány meggyengülése miatt nem kíván a jövőben az Újpest szakmai igazgatója lenni.

Az edzőképzés hazai irányítója a Vasas után tehát az Újpesttől is szezon közben vált meg, előbbi együttest a hetedik, utóbbit a nyolcadik helyen adja át utódjának. (A Vasas a szezon végén, Bozsik Péter irányításával harmadik lett.) A klub vezetése már ki is jelölte Sarlós András szakvezetőnek, aki tavaly Szabó Andrást váltotta, és hat meccsen irányíthatta a csapatot.