Ervin
14 °C
22 °C

Kizárták a hatvangólos győzelmet arató indiai csapatot

2004.02.18. 12:41
1-1-es félidő után a második negyvenöt percben a feljutás érdekében 60 gólt lőtt az indiai másodosztályban szereplő Curtorim Gym futballcsapata. Az első helyért folytatott harcban riválisa, a Wilfred Leisure is bundázott, 55-1-re nyert. A szövetség a két győztes csapat mellett a veszteseket is kizárta.
Feljutás helyett a kizárás sorsára - és valószínűleg a Guinness-féle rekordok könyvébe - jutott az a két indiai labdarúgócsapat, amely a bajnokság utolsó fordulójában összesen 116 gólt szerzett.

A Goa állambeli pontvadászat másodosztályában szereplő Curtorim Gym 1-1-es félidő után - 45 másodpercenként betalálva - 61-1-re(!) verte a Sangolda Lightningot, míg a szintén az élvonalra áhítozó Wilfred Leisure a 6-0-ás első játékrészt követően 55-1-re páholta el a Dona Paula Sports gárdáját.

A Gym és a Leisure azonos pontszámmal vágott neki a zárókörnek, de előbbi gólkülönbsége öttel jobb volt riválisáénál. A klubvezetők a szünettől telefonkapcsolatban álltak a másik helyszínnel, és - nyilván az ellenfelek beleegyezésével - folyamatosan újabb találatokra sarkallták a játékosokat.

A komolytalan gólparádé győztesei mellett természetesen a két vesztes együttes sem indulhat a következő idényben.