Béla
13 °C
27 °C

Matthäus győzelemmel kezdett

2004.02.18. 20:29
Sikeresen mutatkozott be a magyar futballválogatott kispadján Lothar Matthäus. Az új szövetségi kapitány csapata 2-0-ra győzött az örmények ellen a ciprusi futballtornán. Az eredmény jó, a játék viszont még nem.
A ciprusi nyolccsapatos nemzetközi futballtornán lejátszotta első mérkőzését a magyar futballválogatott. Az új szövetségi kapitány, Lothar Matthäus bemutatkozó meccsén 2-0-ra nyert a csapat.

Kovács Péter gólpasszal mutatkozott be

Az első félidőben jól kezdett a német edző gárdája, az először válogatott Kovács Péter többször is remekül fejelt kapura, de vagy a kapus védett, vagy a labda szállt mellé. A negyvenöt perc vége felé viszont megzavarodtak Dragónerék, a védelem többször is hibázott, kétszer is gólt szerezhettek volna az örmények. Babos szerencsére a helyén volt, többször bravúrosan védett, így megúsztuk kapott gól nélkül.

A félidőben Matthäus valamelyest összerázta a játékosokat, de néhány perc után ismét az ellenfélnek voltak helyzetei. Aztán a 63. percben a jobb oldalon a Norvégiában légióskodó Kovács Péterhez került a labda, aki laposan középre gurított, és mivel az egyik védő csak szemmel követte az elérhető labdát, Szabics középen a kapuba guríthatott.(1-0)

Gólokat kaphattunk volna

A vezetés után tovább folyt a játszadozás - az iram végig lagymatag volt -, de Gera beállásával kiszámíthatatlanabb lett a játékunk. A ferencvárosi középpályás a 73. percben remekül ugratta ki Szabicsot, aki elhúzta a labdát a kapus mellett, ám elesett. Szerencsére épp mögötte érkezett Lisztes, és az üres kapuba a lécről "pattintva" rúgta be a labdát. (2-0)

Az utolsó negyedórában már nem volt helyzetünk, az örményeknek viszont több is, de Babos újra tette a dolgát, így a magyar válogatott megnyerte első meccsét Matthäusszal a kispadon.

Szerencse már van

"Ez volt az első mérkőzésem a magyar válogatott kispadján, a siker nem nekem, hanem a csapatnak köszönhető. Az első félidőben már éreztem, hogy nyerhetünk, ám igazán a második játékrész elején találtunk magunkra. Ezzel együtt az utolsó negyedórában nyújtott produkciónk egyáltalán nem tetszett"-értékelt a lefújás után a magyar csapat szövetségi kapitánya.

A játék valójában a hajrá előtt sem volt meggyőző, így a konklúzió talán az lehetne: Matthäus szerencsét hozott a válogatottnak, de jó játékot egyelőre nem. Csütörtökön, a lettek ellen talán már az is meglesz, és akkor igazán örülhetünk.

Magyarország-Örményország 2-0 (0-0)
Paphosz, 400 néző, vezette: Jeraszimu (ciprusi)
gólszerzők: Szabics (63.). Lisztes (75.)
Magyarország: Babos - Komlósi, Dragóner, Bodor - Fehér Cs. (Bodnár, 86.), Dárdai (Gera, 69.), Németh N., Lőw - Lisztes (Lendvai, 82.) - Kovács P. (Torghelle, 69.), Szabics (Kovács Z., 82.)
Örményország: Ambartszumjan - Alekszanjan, Zecsin, Kirakoszjan (Mkrtcsjan, 78.)- Hovszetjan, Hacsatrjan (Tateoszjan, 80.), Voszkajan (Banadenbuk, 74.), Melikjan - Art. Karamjan (Patuajan, 62.), Arm. Karamjan (Grigorjan, 61.), Hakopjan (Petroszjan, 71.)