Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Matthäusszal visszavághatunk a letteknek

2004.02.19. 12:56
Csütörtökön 18 órától a lettek ellen kísérli meg az átalakított magyar labdarúgó-válogatott, hogy a ciprusi torna döntőjébe jusson. A szövetségi kapitány, Lothar Matthäus továbbra is a tornagyőzelemre tör. Az összecsapást az Index online közvetíti.
Lothar Matthäus az örmények elleni sikeres bemutatkozása után kijelentette, hogy az Eb-részvevő lettek ellen olyan csapattal kíván pályára lépni, amelynek kezdő összeállításából senki sem szerepelt az örmények ellen. A német kapitány betartotta az ígéretét, így a szerdai három újoncavatás - Komlósi, Kovács Péter, Torghelle - után ezúttal négy bemutatkozásra kerülhet sor.

Az idegenlégiósok távoztak

A játékosként aranylabdás Matthäus kényszerhelyzetben volt, hiszen az idegenlégiósok közül az előzetes megállapodásnak megfelelően hatan, Babos, Fehér, Dárdai, Bodor, valamint a két gólszerző, Lisztes és Szabics visszautazott a klubjához.

Ezek után Matthäus úgy döntött: a két győri védő, Böjte és Stark mellett, a videotonos Tóth Balázs és az újpesti Polonkai Attila kaphat lehetőséget. Mivel Gera Zoltán kisebb sérüléssel bajlódik, így várhatóan Torghelle párja a Kínában szereplő Kenesei Krisztián lesz.

Háromszor 3-1 a lettek ellen

Az épp a mieink Eb-selejtező csoportjából továbbjutó lettek is jó néhány állandó emberüket nélkülözik, ennek ellenére ők a találkozó esélyesei. A baltiak szerdán a kazahokat verték 3-1-re.

A két gárda legutóbb szeptemberben találkozott egymással, akkor a Gellei Imre által irányított együttes Rigában 3-1-es vereséget szenvedett, előtte Budapesten ugyancsak 3-1 volt a végeredmény, de akkor Szabicsék javára. (A két társulat első, 1995-ös meccse is ezzel az eredménnyel zárult.)

A románokkal vagy a beloruszokkal?

A másik ágon a románok 3-1-re verték a grúzokat, így a fehéroroszokkal mérhetik össze erejüket, akik a házigazdák ellen 2-0-ra bizonyultak jobbnak. Magyar siker esetén az előbbi meccs győztesével játsszunk szombaton a végső diadalért, vereség esetén a harmadik hely a tét a vesztessel.

A várható csapat:
Végh Zoltán - Böjte Attila, Stark Péter, Pető Zoltán - Bodnár László, Molnár Balázs, Tóth Balázs, Füzi Ákos - Polonkai Attila - Torghelle Sándor, Kenesei Krisztián.
15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft