Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

A Fradi ismét visszakapta hat pontját

2004.02.20. 11:59
A Magyar Labdarúgó Liga Fegyelmi Bizottsága sokadik döntésében visszaadta a Ferencvárosnak a hat pontot, melyet a 2003. május 30-ai, Üllői úti botrány után már kétszer is levont. Az FTC ezzel, egy héttel a tavaszi szezon kezdete előtt az NB I második heléyre ugrott vissza.
A Magyar Labdarúgó Liga Fegyelmi Bizottsága még csütörtökön tárgyalta a Ferencváros és Szeiler József egykori klubigazgató fellebbezését, melyet az első fokú határozat ellen nyújtottak be. Mint ismert, a klub és egykori igazgatója is a tavalyi bajnokság utolsó fordulójában rendezett, Ferencváros-Debrecen találkozó után kitört botrány miatta kapott büntetést a Ligától.

A testület a fegyelmi büntetést részben megváltoztatta és a fegyelmi szabályzat 100. paragrafusának 3. bekezdése alapján a kisazbott hat büntetőpontot visszaadta a zöld-fehéreknek, ugyanakkor a határozat többi pontját jóváhagyta.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Lipcseiék a visszakapott hat ponttal a tabella második helyére jöttek fel és a Balaton FC csak jobb gólkülönbségével áll a zöld-fehérek előtt. Az FTC Rt-nek azonban továbbra is ki kell fizetnie a negyvenmillió forintos pénzbüntetést, továbbra is érvényes (a már egyébként letöltött) három mérkőzésre szóló pályabezárás, valamint Szeiler József korábbi cégvezető-vezérigazgató egymillió forintos pénzbüntetése.

Furulyás János az FTC Rt. igazgatóságának elnöke a klub honlapjánígy kommnetálta az MLL fellebbviteli bizottságának új határozatát:

- Azt hiszem korrekt döntés született és a döntés indoklása is elfogadható mindenki számára. Nagyon örülök, hogy a csapat visszakapta azt a 6 pontot, amit a pályán megszerzett, és amit jogtalan döntésekkel vettek el tőle. Egyértelmű volt számunkra mindig, hogy a 6 pont levonását nem fogadhatjuk el, és ezért harcoltunk a kezdetektől fogva. A mai igazgatósági ülés után döntünk arról, miként reagálunk a most kapott határozatra.