Ágnes
-1 °C
2 °C

Angliában venne futballcsapatot a thaiföldi miniszterelnök

2004.02.24. 09:46
A thaiföldi miniszterelnök úgy gondolja, hazája futballját úgy tudná legjobban fejleszteni, ha vesz egy csapatot Angliában. Mindegy melyik csapatot, a fontos, hogy jó csapat legyen.
Thaksin Shinawatra thaiföldi miniszterelnök nem mondott le azon tervéről, hogy labdarúgócsapatot vásároljon Angliában: a kormányfő októberben a Fulhamet szerette volna megvenni, de az üzlet nem jött létre.

"Tudomásom szerint a miniszterelnök úrnak még mindig szándékában áll, hogy megvásároljon egy Premier League-ben szereplő klubot" - mondta Thawatchai Satchakul, a válogatott szövetségi kapitánya, aki jó viszonyt ápol Shinawatrával. "Egyelőre nem döntötte el, hogy melyik együttes lehet a kiszemelt célpont. Az a fontos, hogy jó csapat legyen. A lehető legjobb".

A kormányfő nem kívánt nyilatkozni az ügyben, csupán ennyit jegyzett meg: "Az a célom, hogy fejlesszem hazám futballéletét". A politikus telekommunikációs érdekeltségei révén hatalmas vagyonnal rendelkezik.

Mint ismert, tavaly júniusban Roman Abramovics orosz milliárdos megvette a szintén az angol élvonalban szereplő londoni Chelsea FC-nek a többségét. Abramovics egyes hírek szerint Oroszország második leggazdagabb embere, Vlagyimir Putyin elnök egyik bizalmasa, és az orosz üzleti élet egyik nagybefektetője. Eddig mintegy 120 millió fontot költött játékosokra.