Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Molotov-koktélt dobtak az Inter-játékosok éttermére

2004.02.25. 22:04
Három Molotov-koktélt dobtak az Internazionale két labdarúgójának, Christian Vierinek és Fabio Cannavarónak közös éttermére. A rendőrség ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást, de valószínűleg a milánói elitklub fanatikusai követték el a bűncselekményt, ugyanis üzenetet is mellékeltek a támadáshoz.
"Vieri, elfogyott a türelmünk, nem vagy méltó az Interhez! Nem érdemled meg városunk támogatását, mert nem érdekel téged, mennyi szenvedést okozol nekünk. Most megfizetsz!" - olvasható abban a levélben melyet ahhoz a három Molotov-koktélhoz "mellékeltek", melyet Christian Vieri és Fabio Cannavaro közös éttermére dobtak. A támadás révén a falak megrongálódtak, illetve felgyulladt egy függöny, de azt hamar sikerült eloltani, így az anyagi kár nem jelentős.

A Baci and Abbracci (Csókok és ölelés) névre hallgató étterem Vieri, Cannavaro és Christian Brocchi - korábban ő is a kék-feketéknél játszott, azonban most már a városi rivális AC Milant erősíti - tulajdona.

Az Internazionale vezetése természetesen elítéli a történteket, amelynek a klub internetes honlapján ad hangot: "Akik elkövették ezt a szörnyű cselekedetet, azok nem igazi Inter-szurkolók. Ez egy támadás volt a futballistáink ellen, és ezek után megpróbálunk nekik maximális biztonságot garantálni."

A történteket minden bizonnyal az váltotta ki, hogy az Internazionale szombaton 2-0-ás előnye ellenére 3-2-es vereséget szenvedett az AC Milantól.