Ervin
14 °C
22 °C

Szentes: Nem vagyok elégedett

2004.02.27. 11:25
A csapat védekezését dicsérte, de a támadójáték hagyott kívánnivalót maga után Szentes Lázár szerint a Debreceni VSC csütörtöki, belgiumi UEFA-kupa mérkőzésén. A Loki vezetőedzője számára az FC Bruges nyitott könyv volt, míg saját csapata hatvan-hetven százalékot adott ki magából. A jövő szerdai visszavágón sem nyílhat ki a DVSC játéka, jelentette ki Szentes.
Helyenként nagyon jó játékkal, egyenrangú ellenfélként küzdve szenvedett minimális vereséget a belga FC Bruges-től a labdarúgó UEFA-kupa harmadik fordulójának első mérkőzésén a Debrecen. A nemzetközi kupákban tizenkilenc év után elsőként állva maradó magyar együttes a mérkőzésé végére elfáradt, de a látottak alapján nem esélytelen a továbbjutás kiharcolására a jövő szerdai visszavágón.

Nyitott könyv volt a Bruges

"Szép lett volna, ha az egyik nagy helyzetünk bemegy, de nem volt benne a meccsben a döntetlen" - mondta a mérkőzés után Szentes Lázár, a DVSC vezetőedzője. A szakvezető elmondta, aki ismeri, tudja, hogy előzetesen sem egyezett volna bele egy döntetlenbe, hanem még inkább a győzelemre törekedett csapatával, így most sem lehet elégedett.

A Loki támadójátéka hagyott kívánnivalót maga után, de a védekezéssel elégedett volt Szentes. A csapat jobb oldala erős volt, véli, de a baloldallal elégedetlen volt. Az első huszonöt percben nem találták a játék ritmusát, de ez érthető is a magyar edző szerint, mivel olyan csapattal mérkőztek, amely otthonában tudta legyőzni a BL-címvédő Milant.

"Nyitott könyv volt Bruges játéka előttünk, pontosan azt nyújtotta, amit vártam" - értékelt Szentes Lázár. Pontosan tudták, hogy az előreíveléseket erőlteti majd az ellenfél, sajnálatos, hogy éppen egy ilyen helyzetből kaptak gólt Tomicék. "A csapat hatvan-hetven százalékot adott ki magából, de lelkesek voltunk és nagyon jól küzdöttünk" - állapította meg a tréner.

Köszönet a szurkolóknak

A visszavágón nehéz dolga lesz a Lokinak, mondta Szentes, mert ha csak minimálisan is, de hátrányba került, amit le kell dolgoznia. A csapatnak a jövő szerdán esedékes második mérkőzésen sem szabad kinyílnia, taktikusan kell játszania.

A vezetőedző kiemelte nagyon hűséges szurkolótáborukat, hiszen ezernégyszázan követték Sándor Tamásékat az ezerhatszáz kilométerre lévő Bruges-be. Nekik legalább egy döntetlennel akartak kedveskedni.

Sollied az eredménnyel igen, a játékvezetőkkel nem elégedett

A játékvezetővel foglalkozott a házigazda edzője. Az összecsapás utáni nyilatkozatában Trond Sollied számon kért egy meg nem adott tizenegyest Mendoza lerántása miatt, és általában elégedetlen volt a bíró tevékenységével.

Sok volt a tisztátalan szabálytalanság a mezőnyben, amit a belgák edzője szerint nem torolt meg eléggé a macedón mérkőzésvezető. Megnehezítette a csapatok dolgát a pálya talaja, a középpályán lassúak voltak a Bruges játékosai, vélte a szakember. A körülményeket figyelembe véve Sollied elégedett az eredménnyel.

Felépülhetnek a sérültek

A jövő szerdai visszavágót tehát minimális hátrányban várhatja a nemzetközi kupákban tizenkilenc év után elsőként a tavaszi folytatásig eljutó magyar együttes. A csütörtökön látottak alapján a Debrecen hazai pályán kivívhatja a továbbjutást a nyolcaddöntőbe. Szentes Lázár reméli, két sérült játékosa - Flavio Pimnek és Szekeres Tamásnak egyaránt felszakadt a szemöldöke; sebeiket össze kellett varrni - közül legalább az egyik ott lehet a második mérkőzésen.