Ágnes
-1 °C
2 °C

Elmarad a hétvégi futballforduló

2004.02.27. 13:06
A pályák használhatatlansága miatt a klubok kérésére a labdarúgóliga úgy döntött, elmarad az NB I hétvégi, tizenhetedik fordulója. Amint arról beszámoltunk, öt helyszín közül négy esetében már csütörtökön kizárták, hogy ott szombaton meccset játsszanak a csapatok. Így várni kell arra is, hogy az élvonalbeli foci bemutatkozzon az RTL Klub képernyőjén.
Az időjárás miatt szinte használhatatlanná váltak az NB I-es csapatok pályái, így a hétvégi első tavaszi forduló előtt több klub is jelezte, halasztani szeretné a szombaton esedékes találkozóját. Csak a Matáv Sopronnál ítélték meg úgy, hogy alkalmasak megrendezni a vasárnapi, Ferencváros elleni összecsapást. A 17. fordulóban öt találkozót játszottak volna, a Debrecen, UEFA-kupa meccse miatt eredetileg is március 10-én fogadja a Videotont.

A sorozatot bonyolító Magyar Labdarúgóliga (MLL) illetékesei kitartottak forduló megtartása ellen, és a játékvezetőkre hagyták volna a döntést. Ebben az esetben azonban könnyen felesleges költségekbe verhették volna magukat az egyesületek; ugyanis, például a biztonsági szolgálatot és a rendőrséget a mérkőzés elhalasztása esetén is ki kellett volna fizetniük, ha már egyszer meghirdették a találkozókat.

A liga hezitálása mögött a futball újbóli - országos - tévéképernyőre való kerülése is állhatott: az MLL nemrég kötött megállapodást a kizárólagos közvetítési jogokról az RTL-lel, és minden bizonnyal nem jó bemutatkozás egy halasztott forduló.

Pénteken aztán a liga is engedett a klubok kérésének. Miután minden érintett a halasztást kérte, az MLL Versenybizottsága úgy döntött, elmarad az NB I 17. fordulója. Az új időpontról később születik döntés, de úgy tudni, két hétköznap, március 10. és 17. merült fel pótnapként.