Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Kirúgták az olimpiai bajnok nigériai futballistát

2004.03.01. 14:38
Azonnali hatállyal szerződést bontott a nigériai olimpiai bajnok Sunday Olisehhel a Bundesliga negyedik helyén álló Bochum vezetősége. A középpályás a Rostock elleni meccs után az öltözőfolyosón lefejelte iráni csapattársát, Hashemiant, majd ütlegelni kezdte.
A jelenleg huszonkilenc éves Sunday Oliseh tizenöt évesen mutatkozott be a belga élvonalban a Standard Liege színeiben, és hamarosan a nigériai válogatottban is szóhoz jutott. A '94-es világbajnokságon tagja volt hazája válogatottjának - rá négy évre sem mulasztották el behívni -, az atlantai olimpián rendre játszott a későbbi győztes, "Sasoknak" becézett társulat meccsein.

Tavaly nyáron érkezett Bochumba Oliseh

Oliseh a klubcsapataiban azonban nehéz természete miatt sohasem alkotott maradandót, sem az Ajaxnál, sem a Juventusnál nem tudott gyökeret ereszteni. 2001-ben igazolta le a Dortmund, de az első félévet leszámítva gyengén játszott, és a sárga-feketék kölcsön is adták. Előbb Kölnbe, majd Bochumba, ahová tavaly nyáron érkezett.

A hétvégén akár ünnepelhetett is volna, mert csapata az idei szezon során először a negyedik helyre lépett előre - a Rostock ellen értek el gól nélküli döntetlent -, ő azonban összeverekedett csapattársával, az iráni Hashemiannal.

A sértegetés miatt fejelte le

Az incidens részletei egyelőre ismeretlenek, de a szemtanúk azt állítják, hogy a nigériai játékos nagy hévvel indult az iráni irányába, az öltözőfolyosón előbb lefejelte, majd nekiesett, és agyba-főbe verte. "Sértegetett, és így vettem elégtételt" - mondta szűkszavúan a Bildnek cselekvésének indítóokaként.

A történet ennyivel nem ért véget, a klub a botrány után hétfőn azonnal szabadlistára helyezte a renitens játékost.