Lenke
14 °C
28 °C

Letartóztatták az 1860 München elnökét

2004.03.09. 14:13
Karl-Heinz Wildmosert, az 1860 München labdarúgóklub első embere ellen hűtlen kezelés, megvesztegetés és adócsalás miatt indított eljárást a német rendőrség. Wilmoser mellett fiát, valamint még két gyanúsítottat is előállítottak.
Megvesztegetés alapos gyanúja miatt kedden letartóztatták Karl-Heinz Wildmosert, az 1860 München labdarúgóklub elnökét. A bajor rendőrség nem csak az 1860 München, de a Bayern München sztárcsapat klubhelyiségeit is átkutatta.

A megvesztegetés gyanúja az új városi stadionhoz, az épülő Allianz Arenához kötődik. A bajor rádió értesülése szerint Wildmoser 2,8 millió euróért információkat adott át a pályázati kiírásból annak a cégnek, amely aztán el is nyerte a megbízatást.

Egy rendőrségi szóvivő szerint hűtlen kezelés, megvesztegetés és adócsalás szerepel a vádak listáján. A házkutatások során nem csak Wildmosert vették őrizetbe, hanem fiát is, valamint még két gyanúsítottat. Később Wildmoser ellen letartóztatási parancsot adtak ki.

Hírek szerint a Bajnokok Ligájában a Real Madrid ellen készülő Bayern München nem áll célkeresztben, a klubhelyiségekben a bizonyítási eljárás során esetleg hasznosítható anyagok után kutattak.